.

.

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Asia, jota ette tiedä minusta ja kuvaterveiset Suomenlinnasta


Olen saanut blogiystäviltä useita kivoja haasteita, joihin on jäänyt kesän vietolta vastaamatta. Nyt sadepäivän viihdykkeeksi kaivoin yhden kysymyshaasteen työn alle. Misorellalta sain kesäkuussa 11 kinkkistä kysymystä Liebster Award -haasteen merkeissä.

Kuvituksena tässä jutussa on kuvamuistoja helteisestä Suomenlinnasta. Teimme parisuhdeviikonlopun jälkeen vielä perhereissun Siuntion kautta Helsinkiin. Helsinki on kyllä loistava kesäkaupunki. Aivan kuten Tampere, Turku, Hämeenlinna, Hanko, Seinäjoki, Vaasa ja mitä näitä nyt on.

 
1. Päivän paras hetki?
Jos eläisin kahden aikuisen taloudessa, päivän paras hetki olisi aamulla. Siinä olisi aamukahvi, puuro, lehti ja rauha. Hyvä yö takana, kokonainen päivä edessä. Koska pikkulapsiperheen aamut ovat harvoin rauhallisia, tuollainen idylli jää yleensä haaveeksi.
Tosi elämässä päivän parhaina hetkinä kaikilla on suurin piirtein hyvä fiilis. Ne ovat hetkiä viiden ihmisen nälän ja väsyn välissä.


2. Minkä kirjan luit viimeksi?
Minulla on usein kesken kaksi kirjaa. Toinen englanninkielistä hömppää ja toinen jotain suomenkielistä, usein hömppää sekin. Menossa nyt on Cecelia Ahernin The Year I Met You ja Anna-Leena Härkösen kolumnikokoelma Laskeva Neitsyt.

3. Haave, joka antaa sinulle siivet?
Olen helposti innostuvaa sorttia ja minulla on usein pieniä haaveita, joista saan virtaa. Sellainen voi olla vaikka tiedossa oleva reissu tai muu kiva tekeminen.


4. Auringonnousu vai -lasku?
Kuvainnollisesti ajateltuna auringonnousu. Olen kuitenkin nähnyt useita taianomaisia auringonlaskuja. Valitsen molemmat.

5. Asia, jota emme tiedä sinusta?
Voi, niitä on paljon. Ja hyvä niin.
Mutta paljastettakoon, että olen ollut täysi blondi. Muutos tukan värissä muutti aikanaan paljon muutakin.
Nyt pelkään vaalentumista uudestaan. Kostean sään pörröttämästä kampauksesta pääni ympärille kohoaa jo melkoinen sädekehä itsepintaisia harmaita haituvia. Harmaat todistavat, että nuoruus oli ja meni. Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun joudun harmitella tukkageenejäni. Paksu pehko on ollut siunaus, mutta paljon tukkaa tarkoittaa myös paljon harmaata, paljon liian aikaisin.


6. Mikä on antoisinta bloggaamisessa?
Mahdollisuus itseilmaisuun ja luovuuteen positiivisessa sosiaalisessa ympäristössä. Vuorovaikutus blogiystävien kanssa rikastuttaa harrastusta. Ilman bloggaajien muodostamaa yhteisöä blogiharrastuksesta häipyisi hohto.


7. Missä haluaisit voittaa itsesi?
Ne ovat vaihtuvia tilanteita. Välillä haluaisin heittää itsekritiikkini hevon kuuseen.
Erittäin edullista koko perheellemme olisi se, että voittaisin taipuvaisuuteni ylireagointiin lasten vaaratilanteiden suhteen.
Muutama viikko sitten opin, että kun pojan päästä suihkuaa veri, ei hyvä Jumala -huudot ja paikallaan steppaaminen oikein auta. Silloin pitää mennä rauhallisesti päivystykseen.


8. Mikä oli lapsuutesi unelma-ammatti?
Muistan, että haaveilin lennokkaasti televisiotoimittajan ja kansainvälisen bisnesnaisen työstä. Nykyään en usko unelma-ammattiin. Uskon kuitenkin, että kivassa ja kannustavassa työyhteisössä, sopivien haasteiden parissa voi olla ihan tyytyväinen.

9. Kuka on esikuvasi?
Pyrin elämään itselleni rehellistä elämää. Esikuvakseni kelpaa kuka vain, joka on onnellinen valitsemallaan tiellä. Se on silmissäni menestyksen mittari.


10. Minne haluaisit matkustaa?
Jonnekin paratiisisaarelle valkoisen hiekan äärelle viiden tähden bungalowiin. Prahan matkalle lähdemme kahdestaan miehen kanssa sitten, kun lapset ovat aikamiehiä.

11. Mitä haluaisit oppia tänä kesänä?
Haluaisin oppia nauttimaan sateesta.


Tylsäilen enkä jatkohaasta ketään. Misorellan kysymykset tarjoan tästä kenelle tahansa halukkaalle jatkojalostettavaksi.

Terveisin Katja

Ps. Muistathan lukijakyselyn. Voit osallistua kyselyyn TÄSTÄ

Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit saada blogin päivityksiä FB-aikajanallesi tykkäämällä blogin FB-sivusta ja tilaamalla päivitykset TÄÄLLÄ.

36 kommenttia:

 1. Ihania juttuja ja erityisen kaunis sinä mekkoinesi! Olet myös kouluttanut kuvausassistentit ilmeisen hyvin! ;) kivaa kesänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri <3. Tässä oli kuvausassistenteilta pari "vahingonlaukausta". Aina ei ihan onnistu. Koulutus on nyt siinä vaiheessa, että kengät ja pää tulevat ruutuun kokonaisuudessaan useammin kuin ennen. :D

   Poista
 2. Olet kaunis mekossasi Suomen suvessa! Tänä kesänä olisi hyvä osata nauttia sateesta. ;D Saapa olla hyvällä omalla tunnolla koneen ääressä. Kivoja kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuire :). Tuo mekko on tainnut esiintyä jo kolmessa blogijutussani tänä kesänä. Ilmeinen lempivaate.
   Sateessa on se hyvä puoli, että ei tarvi kantaa huolta kukkien kastelusta. Automaattikastelu toimii.

   Poista
 3. Ihania Suomenlinnan kuvia, joissa hehkut kilpaa maisemien kanssa. Me kävimme tänään siellä syystakit päällä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos :).
   Meille sattui se kesän toinen hellepäivä juuri Suomenlinnan reissulle. Piknik oli aurinkoinen, ja merituuli juuri sopivasti vilvoitti kuumassa kelissä. Että olikin onnea matkassa. Nautimme päivästä ja merimaisemista 100%. :)
   Syystakit päällä Suomenlinnakin on vähän toinen :/.

   Poista
 4. Kaunokainen kuvassa <3 Oli mukava lukea vastauksiasi :) Ihanaa kesän jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Minustakin nämä haasteet on aina kivoja luettavia. Paljastuu helposti jotain uutta ;).

   Poista
 5. Kiva postaus! Ne harmajat ovat tulleet itsellekin jo hiuksiin tiettyihin kohtiin. Ärsyttävää, kun joutuu värjäämään nyt sitten niitä piiloon. Geenit ovat tieten äidin puolelta, kun isälläni ei ole harmajia juuri nimeksikään. Oli yllätys tuo, että olet oikeasti blongi! Ja unelma-ammattia ei taida olla olemassa munkaan mielestä. Haluaisin vaihtaa nykyisen työni johonkin uuteen... Kivaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Olin oikeasti lapsena blondi, kunnes vuodet tummensivat tukan. Ajauduin nuorena vaalennuskierteeseen ja ylläpidin blondia hiusväriä tarmokkaalla juurikasvun värjäämisellä. Onneksi tajusin lopettaa moisen riesan reilu parikymppisenä. Tämä luonnollinen ruskeani on ollut mieluinen väri, jonka haluaisin nyt kynsin hampain pitää ;).

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Katja :). Misorellalla oli hyvät kysymykset. Piti välillä oikein mietiskellä ;).

   Poista
 7. IHana lukea näitä kun pääsee "tutusta" bloggaajasta taas hieman enemmän pintaa syvemmälle.
  Jets tuo itsekritiikki on kyllä sanonko mistä. Joskus voisi olla itselleen armollisempi.
  Ihanaa kesää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Tavoitteeksi hölläily ja hälläväliä -asenne. Voisi tehdä jonkun ihan tietoisen rimanalituksenkin...vai voisiko? ;) :D

   Poista
 8. Kauniita kuvia, mukava haaste. Aurinkoista alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
 9. Ihana postaus - ja se kuva, minkä olen sinusta saanut, vahvistui entisestään: harvinaisen tasapainoinen ja viisas nainen <3
  Ja kaunis ihanassa mekossaan!
  Rentoa sunnuntai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos sinulle Lady <3. Nämä tällaiset haastekysymykset ovat hyvä mahdollisuus punnita ajatuksiaan. Jotain saattaa jopa seljetä ja valjeta. Asenne vahvistuu ja tavoitteet kirkastuvat :).

   Poista
 10. Ihania kuvia, kaunis sinä! Näitä on niin kiva lukea <3

  VastaaPoista
 11. Ai blondi vai!! Ups.

  Tuo "pyrin elämään itselleni rehellistä elämää" kolahti erityisesti, sillä se on kulkenut minunkin mukanani mottonani jo pitkään. Erittäin toimiva periaate elämässä, selkiyttää monia asioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blondi kyllä...ja vitsejäkin olen kuullut :). Elovena-väritys tuli lapsuusvuosien jälkeen purkista. Näin jälkikäteen ajateltuna aivan turhaan. Luonnollinen ruskea on ollut paljon parempi :).
   Aina tuo itselle rehellisyys ei ole niin helppoa. Ehdottoman suotavaa kyllä! Elämässä on helpompi toimia ja tehdä hyviä valintoja, jos tuntee itsensä aidosti.

   Poista
 12. Kauniita mekkokuvia! Kiva, että otit haasteen vastaan! <3 Näiden haasteiden kautta paljastuu aina jotain pintaa syvemmältä, hyviä vastauksia olit keksinyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan haasteesta. Olit keksinyt sopivan kinkkiset kysymykset :).

   Poista
 13. Voi että mitä kuvia ja niin kaunis mekko, jäin ihan siihen mekkoon jumiin. <3 Aamuhetket ovat kyllä parhaita silloinkun ovat kiireettömiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Minäkin olen jäänyt tuohon mekkoon jumiin. Puen sen melkein joka päivä. Tai ainakin joka toinen :D.

   Poista
 14. Minulla kiintyi myös huomio tuohon " itselleni rehelliseen elämään" ajattelen, että se parasta rakkautta itseään kohtaan. Muutenkin oli kiva lukea näitä - terävää tekstiä ja kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne <3. Ihana kuulla, että "kolahti". Kyllä se niin on, että teeskennellä ei kannata ikinä, ei itsellekään. :)

   Poista
 15. Ihana postaus! Kiva oli lukea eri asioita sinusta :) Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
 16. Kauniita kesäkuvia Suomenlinnasta ja ihana mekko!
  Kivat vastaukset myös!
  Mukavaa, että on vielä muitakin, jotka näihin haasteisiin vastailevat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haasteita on niin mukava saada. Ja melkein aina olen sitä mieltä, että pianhan tuon toteutan. Totuus vain on, että liian moni haaste unohtuu, kun ei heti saa aikaa sen postaamiseksi. Tässä oli niin jännät kysymykset, että tartuin toimeen. Vaikka vähän myöhässä ;).

   Poista
 17. Tosi kauniita kuvia, varsinkin noi mekkokuvat sinusta <3

  Alkukesästä luulin oppineeni nauttimaan sateen ropinasta, kun otin päiväunia parvekkeen ovi auki..... mutta liika on liikaa jo sateen ropinassakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna <3.
   Sadepäivät vaativat sisähommiin, mikä ei oikein nappaa. Päiväunet onkin oiva tapa pitää sadetta :).

   Poista
 18. Kivoja vastauksia. Mutta huomion vei tuo kaunis mekko! Aivan mielettömän ihana. Ja sopii sinulle kuin nenä päähän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annu <3. Mekkoa on paljon kehuttu. Se onkin ihana. Your Facen alelöytö :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!