.

.

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Vielä(kö) on kesää jäljellä?


Viikot viuhuvat. Elokuu hengittää jo niskaan. Meneillään on koko perheen viimeinen lomaviikko. Vähän meinaa ahdistaa (miehen) loman loppu.

Enää muutama viikko, ja talossa on ensi kertaa kaksi koululaista. Minä jään vielä kotiäidiksi pyykkäämään, kokkaamaan, siivoamaan, paimentamaan, huolehtimaan. Olen sitkeämpi kuin joskus luulinkaan.

Töissä olisivat toisenlaiset paineet. Se toisenlaisuus melkein jo kiinnostaisi. Järki kuitenkin sanoo, että kotona käsillä on "once-in-a-lifetime chance". Hetkeen pitää tarttua. Ainakin näin ainutlaatuiseen. Tuskinpa tulevan vuoden jälkeen pääsen enää koskaan paneutumaan paapomiseen ja huushollaukseen sellaisella pieteetillä. Satunnaiset päivämatkat höyhensaarille ovat aika kiva etu myös.


Meidän piti lähteä viimeisellä lomaviikolla vielä jonnekin pikkureissulle yön yli. Mutta sitten hurahdimme pyöräretkeilyyn ja mietimme vain uusia polkumatkakohteita lähialueilta.

Eväsrepulla motivoiminen lienee sallittu lastenkasvatusmetodi. Isot pojat jaksavat jo aika pitkälle, ja taapero viihtyy istuimessaan tarakalla. Minulle taaperon kuskaus tuo sopivasti lisävastusta. Mies kantaa selässään eväsrepun. Sitä minä en jaksaisikaan.Kauniita paikkoja löytyy ihan vahingossa. Parhaita ovat sellaiset, joissa ei olla ennen käytykään. Tai on vain menty autolla ohitse. Ja aivan helmiä ovat tietenkin sellaiset paikat, joista löytää jotain lisäevästä.Olen ajatellut, että voisin välillä pyöräillä taaperon kanssa aamupäivisin vielä syksylläkin. Saisi vaihtelua kärryttelyrutiineihin ja kylkiäisiksi kuntoilua. Jospa syksyllä ei sataisi niin paljon.

Saan itseni kiinni jo syksyn suunnittelemisesta, vaikka moni odottaa kesää vasta alkavaksi. Elokuu saattaa vielä yllättää ja tuoda meille eurooppalaisen kesän. Sehän sopisi. Grillauskautta voisi jatkaa hyvillä mielin, kun on kuntokuuri suunnitteilla ja pyöräilyreitit jo porukalla testattuna.


Terveisin Katja

Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit saada blogin päivityksiä FB-aikajanallesi tykkäämällä blogin FB-sivusta ja tilaamalla päivitykset TÄÄLLÄ.

45 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia kesästäsi :)
  Kiva, kun olette löytäneet liikunnan, jota koko perhe voi harrastaa yhdessä. Minunkin pitäisi yrittää morivoida lapset pyöräilemään. Meillä on arkoja fillaristeja, mäet tuntuvat liian jyrkiltä ja muita pyöräilijöitä on liikaa :( Tarvitsisin itse lisää liikuntaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Pyöräily onnistuu meillä nyt tosi hyvin, kun isommilla pojilla (6 ja 8vee) on pyöräilykunto kohdillaan eikä taapero enää nukahda takaistuimeen. Pidemmille matkoille motivoi hyvät eväät ja kiva uusi kohde, jossa eväät sitten syödään. Ollaan kierretty kaukaisempia leikkipuistoja, koulujen pihoja, luontopolkuja, uimarantoja jne. 10 kilsaa menee hyvin suuntaansa ilman rutinoita. Ja äitikin saa liikuntaa! Yes!! Koitapa sinäkin motivoida eväillä ja kohteilla. Ties vaikka teidänkin veljekset innostuisivat. Pyöräilyssä on pojille sopivaa vauhdin hurmaa, kunhan alkuun pääsevät :).

   Poista
 2. Kivoja kesäkuvia!
  Samaa mieltä, että hetkestä pitää ottaa kiinni ja teet arvokasta ja ainulaatusta työtä kotona, lapset
  ovat vain hetken pieniä...

  Mukavaa viikkoa Katja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Ihminen on hassu. Helposti kaipaa jotain mitä ei ole. :)
   Toisaalta olen kyllä hyvin tyytyväinen siitä, että mieli jo kaihoaisi vähän työelämäänkin. Sehän kertoo siitä, että elämä menee eteenpäin. Vielä viihdyn kotona, mutta aikanaan olen innolla takaisin töissä. Niin sen pitää ollakin.

   Poista
 3. Toivotaan että kesä jatkuu elokuussa vaikka illat pimenevätkin. Kivaa vikaa lomaviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva tästä tuleekin. Vielä on pari ässää hihassa tälle viikolle ;).
   Elokuu on ollut monesti ihan mahtava. Jos aurinko paistaa, maisema on kauniimpi kuin koskaan.

   Poista
 4. Ihania kuvia olet ottanut! Harvemmin sitä tekee lähialueelle "lomamatkoja". Mekin tyttöjen kanssa tehtiin kahden ensimmäisen lomaviikon aikana trippejä lähiympäristöön ja kyllä kannatti!
  Tuo kotona lasten kanssa oleminen on erinomiainen valinta, jos se vain on mahdollista. Itse olen moneen kertaan harmitellut sitä, etten ollut pidempään kotona. Nyt he ovat jo kohta kotoa lentämässä.
  Kyllä se kesä vielä jatkuu ja uskon, että saammekin nauttia elokuun lempistä iloista. Mukavaa loppulomaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lähimatkailu on kaikin puolin järkevää, ja retkeily ihan kotinurkillakin voi tuoda aivan uusia kokemuksia. Meillä on taaperon päivärytmi päiväunineen ollut hyvä kannustin löytämään helppoja lomakohteita ihan läheltä. Sellaiset aamupäivän tai iltapäivän pituiset "lomareissut" sopivat koko porukalle. Ja kesäloman aikana niitä ehtii tehdä vaikka kuinka monta. Matkakassakaan ei kevene liikaa :).

   Poista
 5. Ihania kesäkuvia, mukavia hetkiä retkillä :) nauti vaan nyt poikien kanssa , ehdit vielä töihin niihin muihin paineisiin ;) lapset kasvavat niin nopeasti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne. Näin me ollaan järkeilty. Ei pidä vaihtaa kotistressiä työstressiin ennen aikojaan. Ehtiihän tuota vielä :).

   Poista
 6. Minä kyllä kaipaisin vähän sitä kunnon kesää, joten toivottavasti tulisi - vaikka työt kutsuukin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin kaipaan lämpöä. Olisipa ihana maata aurinkotuolissa vielä jokunen tunti tänä kesänä. Toivotaan...

   Poista
 7. Todella kauniit kuvat <3
  - Toivotaan, että saadaan vielä elokuussa nauttia kesästä :)

  VastaaPoista
 8. Työelämässä ehtii olemaan, joten hyvän valinnan teet. Teillä on niin kauniita maisemia siellä; tänään pyöräilin itsekin ja ehti hiukan sataakin. Mutta huppu päähän ja menoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työelämää tosiaan riittää varmasti uuvuksiin asti vielä. Ehkä sen ajatuksen voimalla jaksaa vielä yhden vuoden pyykätä ja paimentaa kotioloissa.
   Täällä todella on upeita maisemia. Välillä minua oikein harmittaa, kun kaikki eivät niitä täälläkään osaa katsoa.
   Hupulla on ollut käyttöä tänä kesänä. Hupparitakki on tämän kesän ykköstrendi :).

   Poista
 9. Ymmärrän tietyn kaipuusi takaisin töihin, mutta upeaa, että jaksat vielä panostaa kotiin, sillä töissä ennätät vielä rehkimään kymmeniä vuosia. Olin itse lasten pienen ikäeron takia kotona putkeen neljä vuotta, ja kyllä niistä on jäänyt huomattavasti lämpimämmät muistot, mitä samasta putkesta työvuosia. Mä toivon opintovapaavuoden kynnyksellä myös aurinkoista syksyä, haaveilen aamujen aloituksesta lenkkipoluta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotielämän ja työelämän haasteet ovat niin erilaisia. Kotona kaipaa virikkeitä ja työelämän hektisyydessä kodin rauhaa. Taaperon kanssa kotivuosi on jo erilainen kuin vauva-aikana. Taidamme haalia uusia yhteisiä harrastuksia, ja minun täytyy tietenkin keksiä taas joku uusi ihan oma juttu ;).
   Aamulenkit opintovapaalla kuulostavat kyllä aivan upealta. Toivotaan aurinkoista syksyä meille :).

   Poista
 10. Edelleen odotan helteitä vaikka suuresti epäilen niiden saapumista.
  Oi nautihan kotona olosta, kyllä töissä ehtii olla lopun elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on ollut yhtä odotusta. Ja monesti ollaan säiden suhteen petytty. Pitäisiköhän laittaa jäitä hattuun jo elokuuta ajatellen ;). Minä olen päättänyt nauttia. Silloinkin, kun taaperolla on oma tahto, ja valmiiksi kuraiset kurahousut ovat pukemista vailla. Saatan jopa jättää sillä kertaa ulkoilun väliin ;).

   Poista
 11. Ihania kesäkuvia! Polkupyöräretket ovat niiiiin kivoja. Mekin olemme tehneet tällä viikolla
  mukavia pyörälenkkejä töiden jälkeen. Matka taittuu mukavasti yhdessä tokaluokkalaisen kanssa.
  Ollaan löydetty ihan uusia, kivoja retkikohteita omilta kotikonnuilta. Suosikkikohteemme on
  Rosarium, jonka kujilla on aivan hurmaava ruusun tuoksu. Tuota tuoksua kun saisi pullotettua talven varalle...

  Aurinkoista kesäloman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Ruusun tuoksu kulkeutuu melkein tänne asti. Mielikuvittelen teidän reitin :). Pyöräily on mukavaa!

   Poista
 12. Ihania kuvia ❤️ Mukavia retket jotka toteuttaa extemporee :) Ensi viikolle luvattu helteitä joten näinköhän kesä sitten täällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri luin helleuutiset. Mies tosin totesi, että aika monet helteet on turhaan luvattu. Minä silti toivon ❤️

   Poista
 13. Tosi ihailtavaa, että olet päättänyt olla lasten kanssa pitkään kotona. Itsellä oli tämä haaveena ennen ensimmäisen lapsen syntymää, mutta realiteetit tulivatkin vastaan: en ollutkaan ihan niin pullantuoksuinen kuin kuvittelin, ja töihin oli päästävä puolentoista vuoden kuluttua päästävä :) Onneksi meillä mies jakaa vanhemmuutta ja oli esikoisen kanssa reilun puoli vuotta kotona. Nyt toisen lapsen syntyessä on taas luvannut jäädä vähintään puoleksi vuodeksi kotiin. Ihan mahtavaa, itse kun en millään haluaisi ihan pientä laittaa vielä hoitoon!

  Toivotaan elokuun yllätystä säiden suhteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotiäitiyteen liittyy minun kokemukseni mukaan kaiken ihanan lapsiin liittyvän läheisyyden ja kotoilun ohella armoton tylsyys, jota vastaan pitää taistella tavalla tai toisella, että jaksaa olla äiti. Minäkään en tuoksu pullalta enkä juuri jaksa leikkiä. Mutta nautin ulkoilusta ja retkeilystä lasten kanssa ja olen opetellut ottamaan lapsia mukaan kotitöihin. Osallistuva mies on kullan arvoinen. Meilläkin mies on ollut kotona puoli vuotta isompien lasten ollessa pieniä. Sekin auttaa, kun toinen tietää kotiarjen haasteet :).

   Poista
 14. Ihania kuvia ja nuo pyöräretket kuulostaa tosi mukavilta! Kiva, kun maltat vielä olla kotona :) Töissä ollessa kaipaa kotona oloa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin se menee, että työelämässä kaipaa helposti enemmän kotiaikaa. Kunpa saisi kaikkea sopivasti ;).

   Poista
 15. Jälkikäteen tämäkin kesä varmasti jää hyvien muistojen joukkoon, eikä edes muista että oli kylmä kesä. Kauniita kesäkuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Taisit juuri lausua totuuden. Kuka noita kelejä muistelee, kun blogiin on tallentunut kivat kesämuistot ;).

   Poista
 16. Ehdit kyllä työelämään - nyt elät hienoa aikaa ja sitä ei sitten millään saa takaisin vaikka kuinka toivois ..lapset kasvavat pian sylistä ulos.. !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne kannustuksesta. Totta joka sana!

   Poista
 17. Niin kauniita maisemia Suomi täynnä!
  Nauti kotiäidin roolista niin pitkään kuin mahdollista, kyllä töihin vielä ehtii!
  Suloista kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suomessa on kaunista ja suomalaiset ovat hyvälle tottuneita.

   Poista
 18. Oi kuinka herkullinen ruokakuva! Löhöilen sängyssä jo puoliksi unten mailla mutta nyt alkoi tehdä grillattua ruokaa mieli:) Ja ei sitä nyt enää iltakymmeneltä voi...pahoja paikkoja nämä blogit;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin on usein iskenyt annoskateus blogistaniassa. Ei siinä auta muu kuin könytä jääkaapille ;).

   Poista
 19. Oi kuinka herkullinen ruokakuva! Löhöilen sängyssä jo puoliksi unten mailla mutta nyt alkoi tehdä grillattua ruokaa mieli:) Ja ei sitä nyt enää iltakymmeneltä voi...pahoja paikkoja nämä blogit;)

  VastaaPoista
 20. Oi kuinka herkullinen ruokakuva! Löhöilen sängyssä jo puoliksi unten mailla mutta nyt alkoi tehdä grillattua ruokaa mieli:) Ja ei sitä nyt enää iltakymmeneltä voi...pahoja paikkoja nämä blogit;)

  VastaaPoista
 21. Kyllä vielä on kesää jäljellä :) Ihan pakko tulla lämpimiä ja aurinkoisia ilmoja, niitä tarvitaan ennen syksyä.
  Aivan ihania kuvia ja pyöräily on mukava koko perheen harrastus.

  Kivaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Kyllä aurinko lataisi akkuja. Taas on luvattu, vaan saapa nähdä mitä saadaan.

   Poista
 22. Kivoja kesäkuvia. Äitiys tuo mukanaan monia pohdintoja liittyen arkeen ja valintoihin. Ollaan armollisia itsellemme. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Oikeita ratkaisuja on varmasti monia. :)

   Poista
 23. Kyllä sen kesän on pakko tulla. Ihanat kuvat! Kotiäitiys on sitä parasta aikaa elämässä, ja kamalinta. Omien lasten hoito on kuin rahan pankkiin laittamista, kasvaa kyllä korkoa ja vasta myöhemmin ymmärtää miten suuri sen merkitys onkaan. Ei se silti helppoa ole, eikä aina mahdollista.
  Toivotaan niitä helteitä nyt oikein kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana sinä ❤️. Parasta ja kamalinta se tosiaan on. Kaikki tunteet tulevat tutuksi :). Mutta kyllä se on rahaa pankkiin ja korkealla korolla :).

   Poista
 24. Taas niin elämänmakuinen postaus! Arjestasi ja sen pienistä suurista seikkailuista on ilo lukea. <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!