.

.

tiistai 18. elokuuta 2015

Laiturielämää, ravustelua ja asiaa instasta


Olen aina ollut elokuun ystävä. Mutta tänä vuonna olen rakastunut. Voiko enempää pyytääkään? Mitkä kelit! Mitkä ihanat illat!


Meillä elokuuta vietetään laiturin liepeillä. Rapukausi innostaa pojat onkimaan rapumertoihin syöttikaloja, ja ongenkohoa tuijottaa kohta koko perhe. Se ei olekaan yhtään hullumpaa ajanvietettä ilta-auringossa keinahtelevalla laiturilla.

Aina kalansaalis ei ole ihan toivotunlainen. Mutta tässäkin lajissa tulosta tärkeämpää on itse tekeminen - kesäillasta nauttiminen ja yhdessäolo.Ravustus on jännä harrastus pojille. Uutta saalista käydään kurkkimassa merroista heti aamulla herättyä ja sen jälkeen monta kertaa päivässä.


Sumppuun kerätyistä ravuista huolehditaan tarjoamalla niille tuoreita nokkosia.

Pientä bisnestäkin pojat ovat päässeet ravuilla tekemään, sillä saalis on ollut suurempi kuin vanhempien keittohalut. Rapurahoja on jo tuhlattu huvipuistossa, ja suunnitteilla on aikuisen korviin aika melkoisia peli-investointeja.Ravut ovat juhlallista syötävää. Niiden avaaminen on ohjelmanumero, joka saattaa jopa ottaa vähän voimille. En suosittelisi kovin kallista manikyyriä ennen rapujuhlia.
Viikonloppuna söimme rapuja rennosti perheen kesken parvekkeella. Ai että, kuinka ehdin jo odottaa näitä lämpimiä iltoja. Meinasi jäädä ulkoruokinta tänä kesänä harmillisen vähiin. Elokuun illat tulivat pelastamaan kesämuistot.


Minut löytää nykyään myös Instagramista nimimerkillä nainentalossa. Kauan se kesti, mutta sielläkin nyt ollaan. Onhan insta aivan tätä päivää, ja aloittelijan silmin varsin mielenkiintoinen media. Tulen päivittämään kuvakuulumisiani instaan myös postausten välissä.

Löydät insta-sivuni TÄÄLTÄ. 
Ja ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan, kuinka löydän teidät seurattavakseni sieltä instasta. Nimimerkkien meri on melkoinen. Seuratkaa minua, niin osaan seurata teitä.

Ihania elokuun iltoja kaikille lukijoille!

Terveisin Katja

Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit saada blogin päivityksiä FB-aikajanallesi tykkäämällä blogin FB-sivusta ja tilaamalla päivitykset TÄÄLLÄ.

32 kommenttia:

 1. Luin ensimmäistä kertaa blogiasi, täälähän on vaikka mitä kivaa :) jään seurailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kun löysit tänne :). Tervetuloa!

   Poista
 2. Elokuu on tosiaan näyttänyt parhaat puolensa, niistä on hyvä nauttia! Mahtavia rapukekoja , ovat pojat olleet ahkerina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna ravut ovat kävelleet poikien harrastuksen kannalta ihan oikeilla reiteillä ;).

   Poista
 3. Elokuun juhlaa!
  Minunkin suosikki kuukausi ja hämärtyvät illat ovat niin ihania!
  Rapujen aikaa myös!
  Käynpä heti etsimässä sinut Instan puolelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instatreffit onnistuivatkin jo :). Kivaa!
   Elokuussa aurinko paistaa jo sen verran alhaalta, että kaikki luonnon värit näyttävät syvemmiltä. Varjot ovat pitkiä, ja kimmellys veden pinnalta aivan sokaisevaa. Kaunista ja lempeää nyt kun meillä on vielä näin lämmintä.

   Poista
 4. Onpas teillä ollut ihanat rapukekkerit! Nämä elokuun lämpimät kelit ovat olleet kyllä kerrassaan ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säässä on nyt kyllä aihetta juhlaan :).

   Poista
 5. Nyt on kyllä niin ihanat säät! Kivalta näyttää teidän poikien ravustushommat! Me ei olla ikinä ravustettu. Rapujuhlissakaan ei ole tullut käytyä. Aloin seuraajaksesi jassuntassu nimellä :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Rapujutut eivät kuuluneet minunkaan elämääni ennen omia lapsia ja tätä asuinpaikkaa, jonka rantavesissä ravut viihtyvät. Tälle meidän poikasakille tuo on kyllä vertaansa vailla olevaa puuhaa!

   Poista
 6. Aivan uskomattoman hieno sää on ollut. Täällä on myös nautittu terassilla illoista. Rapukestit on vielä edessäpäin, mutta vesi tuli kielelle kuvia katsoessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassisäistä pitää ottaa ilo irti nyt kun niitä on. Tänä kesänä odotus palkittiin! Rapukausihan jatkuu vielä pitkään. Vielä ehtii juhlia kerran jos toisenkin.

   Poista
 7. Elokuu todella pelasti kesän- !!! minä en ole koskaan syönyt rapuja - niissä jokin tökkii- ehkä tapa keittää ne - mutta ovat varmasti ihan hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravut jakavat kansaa. Et ole ainut, jonka tiedän karttavan saksiniekkoja. Se keitto-operaatio on tosiaan omanlaisensa. Meillä miehen juttu. Minä järjestän sitten jälkkärin :).

   Poista
 8. Ihanat ravustajat ja rapujuhlat. Mummolan järvessä olen joskus nähnyt mertoja ja nyt iski uteliaisuus, että mahtaisiko sieltä saada mitään. Itse pyydystetyt ravut olisivat kyllä upea juttu!

  Viime syksynä tilasin ravut työkaverini kautta valmiiksi keitettyinä ja pakastettuina. Pojile piti vielä tilata oma satsi, jotka sitten jäivät Hra Kepposelle herkuteltaviksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä itse pyydetty on aina itse pyydetty. Maistuu myös paremmin lapsille. Meillä keskimmäinen pojista (nirppis) haluaa edes maistaa, koska ravuissa on oman pyynnin elämyslisä. Esikoinen osaa jo nauttia rapujuhlista ja tekee melkoisia herkkuleipiä :).
   Valmiiksi keitetty saalis on tietenkin helppo, ja aina tyhjää parempi!

   Poista
 9. Uih miten jännää, ravustusta! Me ollaankin jo toisemme löydetty Instassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää :). Sinut oli helppo löytää ;).

   Poista
 10. Voi miten mahtavaa, että pyydätte itse rapuja! Ne maistuvat varmasti erityisen hyviltä, oikealta lähiruoalta. Meilläkin on jo yhdet rapujuhlat juhlittu ja toiset on suunnitteilla.

  Kiva kun liityit mukaan Instan ihmeelliseen maailmaan! Mut löytää sieltä nimellä teijahakula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ravuissa selvästi maistuu se, että ne on itse pyydetty ;).
   Insta onkin aika kiva paikka. Miten maltoinkaan näin kauan pysyä sieltä ulkona! Seuraillaan sielläkin :)

   Poista
 11. Oi ihana mitä kuvia elokuulta ja ravustuksesta. Nyt on kyllä maailman ihanin elokuu ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä ei nyt paljon puutu. Nautitaan <3

   Poista
 12. Nämä elokuun ihanat lämpimät päivät kyllä pelastavat nämä kesämuistot! Työt vaan haittaa nautintoa. Illat viilenevät todella nopeasti ja aamulla on hyytävän kylmä. Minäkin ihan vasta pääsin tutuksi instaan, loin profiilin omalla nimelläni, en blogin. Hauskaa siellä on katsella kuvia 😃
  Pitääpä käydä tykkäämässä! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin onnekasta aikaa sellaiselle, joka voi nauttia keskipäivistä ilman työvelvoitteita. Oikein hyvä elokuu hoitovapaalaiselle ;). Meillä illatkin ovat olleet vielä lämpimiä, ja uimavedet vasta läpenivät niin, että pääsin itsekin oikein kunnolla nauttimaan uimisesta.
   Instassa seuraillaan :)

   Poista
 13. Ihania kesäkuvia ja hienoa että teillä lapset syövät rapuja. <3 Instaseuraaja ilman muuta <3
  u

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Esikoiselle ravut maistuvat. Keskimmäinen maistaa yhden pyrstön. Pienin saa vasta katsella vierestä ;). Mutta juhlista tykkäävät kaikki!

   Poista
 14. Ihana harrastus koko perheellä tuo ravustus <3 Ja nam, rapukekkerit <3 Instan puolella olen ollut laiska jo pitkään mutta täytyy sielläkin välillä piipahdella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kiva yhteinen harrastus. Kivempi kuin moni muu :). Minä olen alkuinnostuksen vallassa instasta. Epäilen innostuksen jatkuvan :).

   Poista
 15. Voi miten mahtavia rapuja :D ! ja aivan ihania kuvia :)

  t.Nadja/napsahduksia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 16. Mahtaa, etsinkin sut käsiini! Seuraava etappi on sit Snapchat, eiks? ;) Mä liityin sinne joku aika sitten ja koukutuin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysimme toisemme instasta, kiva :). Tuo snapchat tulee esille siellä täällä. Vaikea kuvitella, että vielä sinnekin ehtisin ;). Koukkuun varmasti jää...

   Poista

Kiitos kommentistasi!