.

.

torstai 27. elokuuta 2015

Täytetyt paprikat ja kesäkurpitsat


Pitkään aikaan en ole postannut mitään ruokajuttua. Sisähommiin vienyt sadepäivä sai eilen tarttumaan kameraan keittiössä.

Kesäkurpitsa ja paprika ovat olleet kaupassa todella edullisia, joten olen ostanut niitä pussikaupalla. Teen kasviksista yleensä paistinpannulla nopean wokin, jota syön jauhelihakastikkeen tai kanan kaverina riisin tai pastan sijasta.

Nyt olen innostunut täyttämään paprikaa ja kesäkurpitsaa. Täytetyt versiot ovat mukavaa vaihtelua wokkiruualle, ja valmistuvat aika nopeasti nekin. Meillä lapsista 2/3 syö täytettyjä paprikoita mielellään. 1/3 kelpuuttaa lautaselleen sisuksen. Tuollainen onnistumisprosentti kannustaa jo kokkailemaan.


Täytetyt paprikat ja kesäkurpitsat


Ainekset:
Paprikaa ja/tai kesäkurpitsaa (käytin 9 valkoista suippopaprikaa ja 2 pienehköä kesäkurpitsaa)
600 g naudan jauhelihaa 10%
2 punasipulia silputtuna
3 dl keitettyä riisiä (kasviliemifondia riisin keitinveteen)
mustapippuria
suolaa
paprikamaustetta
oreganoa
150 g ruohosipulituorejuustoa
mozzarellajuustoraastetta


Laita riisi keittymään kasvisfondilla maustettuun veteen. Pese ja halkaise paprikat ja/tai kesäkurpitsa pitkittäissuunnassa. Poista paprikoista siemenkota ja koverra kesäkurpitsa isolla lusikalla. Kesäkurpitsan sisuksen voit käyttää täytteeseen.

Levitä paprikan- ja/tai kurpitsanpuolikkaat pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele niille hieman oliiviöljyä. Esipaista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia ja valmista sillä aikaa täyte.


Täyte valmistuu nopeasti isolla paistinpannulla. Paista jauheliha ja lisää joukkoon punasipuli, mahdollinen kesäkurpitsan sisus, keitetty riisi ja ruohosipulituorejuusto. Mausta seos makusi mukaan. Minusta oregano saa maistua tässä täytteessä ihan kunnolla.


Lusikoi kuuma jauhelihatäyte paprika- ja/tai kurpitsakuoriin. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia kunnes juustoraastepinta on saanut kauniisti väriä. Anna ruoan vetäytyä ja jäähtyä hieman ennen tarjoilua.


Meillä näitä syödään salaatin ja leivän kanssa. Isosta määrästä jää vielä iltapalaksi. Hyviltä maistuvat myös suoraan mikrosta.


Lopuksi en malta olla lisäämättä tämän aamuista kuvaa meidän uusimmasta reppukansalaisesta. Pian 2 vuotta täyttävä kuopus aloitti tänään harjoittelukerhossa, jossa imitoidaan perinteistä päiväkerhotoimintaa. Parituntisessa kerhossa oma aikuinen on mukana, mutta juo kahvia ja juttelee muiden vanhempien kanssa enimmäkseen seinän takana. Aika loistava konsepti!

Kuopus pärjäsi kerholaisena niin hyvin, että omat fiilikseni ovat nyt vähintäänkin hämmentyneet. Mihin vauva katosi ja mistä tuo reipas nuori mies tänne tupsahti? Äidin ylpeyteen sekoittuu hiven haikeutta.

Terveisin Katja


Uudet Instagram-sivuni löydät TÄÄLTÄ.
 
Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit saada blogin päivityksiä FB-aikajanallesi tykkäämällä blogin FB-sivusta ja tilaamalla päivitykset TÄÄLLÄ.


38 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä herkkuja ! Meillä on myös syöty paljon kesäkurpitsaa, molemmat tyttäreni ovat kasvis syöjiä, joten on kiva kun vihannekset ovat nyt edullisia.

    Aurinkoista loppuviikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nyt onkin tällaisten ruokien paras sesonki. Kesäkurpitsa on kyllä ihan parhaita kasviksia. Sillä on helppo keventää ruokavaliota ja se sopiikin vaikka mihin.

      Poista
  2. Mä ostin just cittarista tonnin kesäkurpitsoja ja tein samantyyppisellä reseptillä !
    Nekin olivat todella herkullisia!

    Iloa ja herkkuja loppuviikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Herkkuja tiedossa kyllä, kun tulee viikonloppuvieraita :).

      Poista
  3. Oi mitä herkkuja <3 tästä saikin ideaa meidän huvilakaudenpäättäjäis-menyyseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva. Helppoa tarjottavaa illanistujaisiin. Voi valmistaa etukäteen ja sitten lämmittää :).

      Poista
  4. Rrrrrakastan täytettyjä paprikoita. Ne vain on niin herkullisia ja helppoja. Oma ohjeeni on pitkälti samanlainen kuin tuo sinunkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kiva hurahtaa uusiin ruokiin. Kyllästys iskee, kun kierrättää samaa listaa liian pitkään ;).

      Poista
  5. Kiitos tästä ohjeesta, tiedänkin nyt, mitä meillä syödään viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että sait tästä vinkin. Näitä meilläkin taas syödään. Ehkä vähän versioin. Fetakin olisi hyvä täytteen osa... :).

      Poista
  6. Oii namii.. lisää listalle "tätä täytyy kokeilla" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva. Kokeile pian. Nyt on sesonki raaka-aineissa :).

      Poista
  7. Kiitos vinkistä :) Vaihtelua ruokaan täällä kaivataankin :)

    VastaaPoista
  8. Täytetyt kesäkurpitsat on makoisia, paprikoista ei mahani oikein tykkää... valkoisia paprikoita en ole nähnytkään !
    Voi tuota pikkuista, ei ole ihme, että äidille tulee haikeus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuinen on nykyään vähemmän pikkuinen. Kerhoreissun jälkeen poistin käytöstä vauvamaisen syöttötuolin, kun huomasin, että jätkähän istui kerhossa kuin aikamiehet ihan oikealla jakkaralla :D.

      Poista
  9. Ovat niin hyviä. Ihana pieni mies <3

    VastaaPoista
  10. Herkullisen näköisiä ruokia!olen saanut jo yhden kurpitsan omalta maalta;oli erikoisen hyvää.Maku oli pehmeä eikä kuori kirpeä.Sun reseptiä pitääkin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman maan antimissa maku onkin aivan omaa luokkaansa :)

      Poista
  11. Miten ovatkaan täytetyt kasvikset päässeet unohtumaan kokonaan tämän ladyn ruokalistalta! Kiitos muistutuksesta - tänään taitaa ostoskoristani löytyä ainakin kesäkurpitsaa!
    Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  12. Täytetyt paprikat ja kurpitsat ovat herkkua! Itse teen yleensä sieni-kermatäytteen. :) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvältä kuulostaa myös sieniversio. Näitähän voisi täyttää vaikka millä... :)

      Poista
  13. Nam mitä herkkuohjeita, en olekaan näitä pitkään aikaan tehty joten nyt voisikin viikonloppuna kokeilla :) Hyvää viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
  14. Näyttää tosi herkulta, mutta tiedän jo etukäteen, että olisin ainut meidän perheestä, joka näitä söisi, joten taitaapa jäädä tekemättä. :( Onpa tosiaan reippaan näköinen pikkukerholainen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsaversio ei uppoa meilläkään lapsille kovin hyvin. Paprikaa syö 2/3. Onneksi tuo sisus sentään maistuu kaikille :).

      Poista
  15. Sama homma täällä! Paprikoita on tullut ostettua monta kertaa runsaasti ja tuolla suurin piirtein samalla ohjeella olen tehnyt täytettyjä paprikoita. Ne on kyllä hyviä ja ihan terveellisiäkin. Pitäis tuota kesäkurpitsaakin muistaa kokeilla asiaan :) Ihana pikkukerholainen seisoo tomerana :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tein tänään pellillisen pelkkiä kesäkurpitsaversioita. Vaikea päättää kumpi on parempi, kurpitsa vai paprika :).

      Poista
  16. Hyvältä ohje vaikutti, pitää laittaa testiin! Ymmärrän täysin tuon haikeuden ja hämmennyksen ajankulun suhteen...

    VastaaPoista
  17. Kiitos hyvästä ohjeesta. Kokeilin sitä tänään ja herkkua oli. Jätin riisit pois, mutta kurpitsan sisus toi siihen ihan ruokaisan lisän! Namm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kokeilit ja tykkäsit. Minä tein tänään taas uuden satsin, nyt vain kesäkurpitsasta. Lisäsin täytteeseen vielä porkkanaraastetta ja tomaattia. Kurpitsoista tuli tosiaan niin paljon sisusta, että ei täyte riisiä kaipaa. Paprikoihin riisi on tarpeellisempi lisä. :)

      Poista
  18. Oi nam, jopas vaikuttaa resepti herkulliselta! Meillä ei ole kesäkurpitsojen suhteen yhtä hyvä onnistumisprosentti, lapset eivät niihin oikein ilkeä koskea :(
    Onnea ison pojan äidille - onpas siinä suloinen pikkumies! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Minä olen siedättänyt esikoisen ja kuopuksen jo vähän tykkäämään kesäkurpitsasta. Keskimmäinen on toivoton tapaus ;).

      Poista
  19. Namskis! Ihana näköistä ruokaa. En ole pitkään aikaan tehnytkään täytettyjä paprikoita, joten ruokalistalle menee nämä herkut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!