.

.

tiistai 10. marraskuuta 2015

Helppoa arkiruokaa aasialaisittain


Kun tavoitteena on keksiä helppo ja nopea arkiruoka, mieleen ei ainakaan minulle ihan ensimmäiseksi tule mikään aasialainen wokki. Vaan vähänpä tiesin ennen kuin pääsin kokeilemaan Santa Marian uusia Aasia-tuotteita.

Aasia-mausteseoksilla on helppo luoda herkullisia eksoottisia makuvivahteita. Onnistuakseen ei tarvitse olla edes mitenkään perehtynyt kaukomaiden makumaailmaan. Aasia-kokiksi voikin ryhtyä vaikka ihan pelkällä bolognesen keittäjän taustalla.



Jaan teille nyt reseptin maukkaaseen aasialaiseen kanawokkiin, joka valmistuu noin 20 minuutissa.  Käytin wokkiin ensimmäistä kertaa riisinuudelia, josta lapset pitivät todella paljon.


Suosin wokkiruoissa tuoreita kasviksia. Pakasteet olisivat helppoja, mutta jotenkin saan ne aina menemään liian lituskaiseksi pannulla. Usein esivalmistelen arkiruoanlaiton jo edellisenä iltana pesemällä ja pilkkomalla kasvikset muovirasioihin jääkaappiin. Näin tuore wokkiruoka on mahdollista kokata vartissa valmiiksi.


Thaimaalais-hämäläinen kana-nuudeliwokki 


Ainekset:
1 pss Santa Maria Paneng Red Curry mausteseosta
1 prk Santa Maria luomu kookosmaitoa
450 g kanafilettä kuutioituna
3 porkkanaa tikkuina
1 paprika suikaleina
400g parsakaalta paloina
öljyä paistamiseen

1 pkt (250g) Santa Maria riisinuudelia

Tee näin:
Varaa ruoanlaittoon kaksi pannua, jotta voit samaan aikaan paistaa toisessa kasvikset ja toisessa kanan.
Keitä riisinuudeli kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuullota porkkanat öljyssä pannulla. Lisää parsakaali ja desilitra vettä. Anna kiehua hiljalleen. Varo, että et keitä parsaa ylikypsäksi. Lisää paprika kuumentumaan viimeiseksi.

Ruskista kana öljyssä toisella pannulla. Lisää mausteseos ja kookosmaito. Anna kanan hautua kypsäksi.

Yhdistä kanakastike ja kasvikset. Huuhtele ja valuta riisinuudeli. Lisää nuudelit kana-kasvispadan joukkoon.

Paneng Red Curry mausteseos ilmoitetaan medium-tuliseksi. Tällä ohjeella tehtynä ruoasta tulee kuitenkin sopivan mietoa myös lapsille.


Lisämakua ja tulisuutta voikin lisätä omalle lautaselle helposti chilin ja valkosipulin makuisella Santa Maria Sriracha-kastikkeella. Pirskaus limemehua ja muutama korianterinlehti tuunaavat wokin vielä astetta paremmaksi arkiherkuksi.



Aiemmin meillä on käytetty paljon Santa Marian Tex Mex -mausteita. Aasia-tuotteista innostuneena saattaa tortillaperjantaikin saada jatkossa vaihtelua. Viikonloppuwokki aasialaiseen tyyliin tai korealainen bulgogi eivät kuulosta yhtään hullummalta vaihtoehdolta.
Lisää helppoja reseptejä ja kivoja ideoita löydät Santa Marian sivuilta.

Ovatko Aasian maut sinulle tuttuja kotikeittiössä?

Terveisin Katja

Tämä postaus yhteistyössä Indiedaysin ja Santa Marian kanssa. Osa reseptin raaka-aineista saatu.


Instagram-sivuni löydät TÄÄLTÄ. 
Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit saada blogin päivityksiä FB-aikajanallesi tykkäämällä blogin FB-sivusta ja tilaamalla päivitykset TÄÄLLÄ.

14 kommenttia:

  1. Näyttää herkulta!
    Olen kokeillut näitä kaupan valmisjuttuja omien keitosten höysteenä.
    Intialainen tikka masala ja raita-kastike on meidän perheen suosikkeja. Käytän sitä tikka masala-maustepussia kastikkeeseen. Lisäksi chiliä, jogurttia, tomaattia, tomaattimurskaa, paprikaa ja kanaa. NAM!
    44 yötä, ja päästäänkin ihan oikeesti Aasiaan makumatkalle. Auringon lisäksi sen matkan tarkoitus taitaa olla syöminen :D
    Mukavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi! Teidän aito makumatka on kyllä ihana unelma tähän kaamosaikaan. Minä olen myös ruokamatkailija. Kaikkea pitää reissussa maistaa :).
      Intian herkku vaikuttaa hyvältä. Pitääkin katsoa kaupassa hyllyjä sillä silmällä.

      Poista
  2. Nam miten hyvänoloinen ohje , tätä täytyy meilläkin kokeilla :) valmistusaika niin lyhyt että senkin puoleen käy arki illan ruuaksi :) Riisinuudelista tykkään, tulee ostettua sitä aivan liian harvoin vain nykyään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Santa Marian mausteet ovat helppoja. Vaikeinta on tietää mitä ostaisi ja kuinka sitä sitten käyttäisi. Siksi tällaiset postaukset ovat hyvä apu. Saan itse paljon vinkkejä blogeista.
      Laitan nykyään niin paljon arkiruokaa, että tarvinkin paljon uusia ideoita. Vielä on monta Aasia-mausteseosta onneksi kokeiltavana. :)

      Poista
  3. Vaikuttaapas herkulliselta. Tällaiset hyvät ja helpot ruoat ovat kyllä arjen pelastus. Meillä syödään myös mielummin riisinuudelia kuin vehnänuudelia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva. Riisinuudelit ovat tosiaan jääneet aiemmin meillä kokeilematta. Jotenkin niiden lähes läpikuultava ulkonäkö ei ensin vakuuta. Mutta todella hyviä olivat valmistettuina. Parempia ovat kuin vehnästä kyllä!

      Poista
  4. Tuossa olisi kyllä kaivattua vaihtelua meidänkin ruokapöytään. riisinuudelia kokeiltiin meilläkin aika äsken ensimmäistä kertaa ja tykättiin kyllä kovasti. Kiitos ohjesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista mausteista on helppo varioida vaikka mitä. Kasviksia oman maun mukaan jne. :)

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta! Nyt tiedän, mitä huomenna syödään :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos ohjeesta, kuulostaa ja näyttää kyllä herkulliselta! Täytyykin kokeilla joskus, olisi ihan tervetullutta vaihtelua meidänkin ruokapöytään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva. Tätä perusohjetta onkin helppo muuttaa vaihtelemalla kasviksia. Valkokaali sopisi tosi hyvin parsan tilalta. Tuo maustepussi on hyvä keksintö :)

      Poista
  7. Oijoi, hyvältä näyttää. Kiitos vinkistä, ihanaa vaihtelua ainaiselle makaroonilaatikko /lihapulla/makkarakeitto luonaille,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on liian usein tuo sama lista. Nyt sitten vähän uutta aasialaista tvistiä ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!