.

.

torstai 12. marraskuuta 2015

Syntyjä syviä


Sain aika syväluotaavan kysymyshaasteen tyylikkäiltä naisilta Business Woman- ja Pakkomielteitä- blogeista. Kaunis kiitos haasteesta. On aina mukava tulla muistetuksi.

Marraskuu on oikein sopiva ajankohta pohtia syntyjä syviä. Kun päivä on vain harmaa siivu kahden sysimustan välissä, vaatii mielekäs elämä vähän enemmän ponnistelua. Silloin on ihan hyvä kerrata perimmäisiä kysymyksiä. Samalla saattaa onnistua näkemään vähän ympäröivää pimeyttä pidemmälle.

Kuvitan tämän haastevastauksen äitini tekemällä taiteella.


1. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Olisinpa hölmö, ellen vastaisi tähän, että kaikkein kiitollisin olen perheestä ja terveydestä. Mutta kyllä minä olen kiitollinen myös mahdollisuudesta viettää omaa aikaa. Olen kiitollinen jokaisesta yksin talsitusta iltalenkistä, joka antaa voimia pyörittää lapsiperhearkea kiitollisen ihmisen tavoin.

Olen kiitollinen siitä onnenkantamoisesta, jonka myötä lähdin aikanaan puolivahingossa kulkemaan samaa tietä juuri oikean ihmisen kanssa. Väärän kanssa olisi varmasti nyt paljon vähemmän kiitettävää.

Olen kiitollinen siitä, että vaikka vyötäröni ei enää kestä jäätelökaukaloa ihan joka ilta, se kestää kolmasosalitran joka toinen ilta. Eikä vyötärön tarvitse niin pieni enää ollakaan. Se vasta kiitollista onkin, kun ei tarvitse tuijottaa vain omaan napaan. On niin paljon niin paljon tärkeämpiä asioita.


2. Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi jos pystyisit? 

Luojan kiitos, minun ei tarvitse mitään isoja valintoja jossitella. Minulla on ollut aina kummallista rohkeutta tehdä sellaisia asioita, joita olen halunnut. Ja kaikenlaista olen tehnytkin.

En tietenkään tekisi nykytietämykselläni ja kokemuksellani kaikkia samoja valintoja kuin joskus aikaisemmin. Mutta eihän se ole mikään peruste katua mitään.

Arjessa katumusta aiheuttaa kyllä silloin tällöin hermojen pettäminen. Kun häärää kolmen aktiivisen poikalapsen kanssa lähes 24/7, on vaarana hetkittäin taantua lapsen tasolle itsekin. Välillä tulee meuhkattua ja poljettua jalkaa. Jälkikäteen sitten toivon itseltäni toisenlaista käytöstä. Sellaista aavistuksen kypsempää. Mutta lasten mielestä olen "justiin hyvä". Tässä kohti palaan kiittämään lapsista.


3. Mikä on sinun mielestäsi elämän tarkoitus?

Nyt en lähde kehittämään mitään maailmoja syleilevää vastausta. Kyllä minun elämäni tarkoitus on pyrkiä olemaan itse onnellinen ja vaikuttaa kaikin keinoin siihen, että minun rakkaani ovat onnellisia. Jos jokaisella on vain yksi elämä, niin minun on hyvin vaikea keksiä sille mitään tuota järkevämpää tarkoitusta.

Nämä syväluotaavat kysymykset ovat kiertäneet blogeissa jo jonkin aikaa. Jatkohaastan seuraavat mielenkiintoiset blogit pohtimaan samoja kysymyksiä (elleivät ole sitä jo tehneet)


Haasteen taustoista ja sen säännöt:

The Starlight Blogger Award is to highlight and promote Inspiring Bloggers.
Here are the rules for the Starlight Blogger Award:
1. Thank the giver and link their Blog to your post. 
2. Answer the 3 questions given to you. 
3. Please Pass the award on to 6 or more other Bloggers of your choice and let them know that they have been nominated by you. 
4. Include the logo of the award in a post or on your Blog please never alter the logo and never change the rules.


Terveisin Katja

Instagram-sivuni löydät TÄÄLTÄ. 
Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit saada blogin päivityksiä FB-aikajanallesi tykkäämällä blogin FB-sivusta ja tilaamalla päivitykset TÄÄLLÄ.

47 kommenttia:

 1. Tämä haaste on siinä ihana että todellakin joutuu pohtimaan itseään ja elämäänsä. Tosi haastavia kysymyksiä.
  Ihana oli lukea näitä sinunkin vastauksia. Ja pitihän sitä vähän nauraa sun jätski pohdinnoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä haasteissa on juuri se kiva "self help -ominaisuus". Tässä saa pistää arvonsa ja asiansa ojennukseen ;).
   Jätski on minulle aika iso juttu. Siksi se pääsi mukaan näinkin syvällisiin pohdintoihin :D

   Poista
 2. Kivat vastaukset ja upeat kuvat <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! Tämä lämmitti mieltä :)
  Ihanat vastaukset sulla, ja terveiset äidillesi, että kuvat ovat upeat! Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, jään odottelemaan vastaustasi :). Äidille menee ansaitut terveiset :)

   Poista
 4. Minäkin nämä kysymykset tein lokakuussa, haastavia! Sinun vyötärösi on niin kapoinen, olen sitä kaiholla katsellut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D salaisuuteni on tämä pituus. Osa kapeudesta on mittasuhdeharhaa ;).
   Täytyykin tulla kurkkimaan sinun vastauksesi. Onkohan minulta mennyt se posti ohi...

   Poista
 5. Kiitoksia, mielelläni otan haasteen vastaan. Sinulla oli tosi hienot vastaukset haastaviin kysymyksiin.
  Äitisi tekemä taide on mielettömän upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati <3. Äidin työt ansaitsevat kyllä huomiota :). Tämä oli haaste haastavimmasta päästä. Taitavat olla viisaan Lady of the Messin kysymykset aivan alunperin. Hyvä että blogimaailmassakin on syvyyttä!

   Poista
 6. Mukava postaus ja varsinkin eka maalaus on niin minun makuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Minäkin pidän erityisesti tuosta ballerinasta. Sen sävytkin ovat niin kauniit :).

   Poista
 7. Voi miten kauniit kuvat ja kivat vastaukset! <3

  VastaaPoista
 8. Niin kauniit kuvat, teillä on taiteellisuutta selkeästi suvussa :) Omia piirroksiasi odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa. Äiti ansaitsee kehuja. Minun mahdollinen taiteellisuuteni näyttäytyy kyllä aivan muissa lajeissa. Huomaisit sen aivan heti, jos piirroksiani täällä julkaisisin :D

   Poista
 9. Hienot vastaukset, kauniilla kuvilla höystettyinä.

  VastaaPoista
 10. Ihanat vastaukset ja kuvaavat just sua ♡ Sä oot niiiin ihana! Ihana, kun on tuollainen blogiystävä! Oli niin kiva nähdä sut Helsingissä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana lämminsydämisestä kommentista <3. Blogiystävillä on aina varaa kannustaa toisiaan. Täällä positiivisuus on oikeasti voimavara :).

   Poista
 11. Kiitos haasteesta!Mielenkiintoisia kysymyksiä,vastailen viikonlopun aikana.Upeita sun äidin työt ja mukava oli lukea vastauksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku :). Jäänpä seuraamaan vastauksiasi.

   Poista
 12. Kiitos haasteesta!Mielenkiintoisia kysymyksiä,vastailen viikonlopun aikana.Upeita sun äidin työt ja mukava oli lukea vastauksiasi!

  VastaaPoista
 13. Kiitos Katja, lukaisinkin tämän nopeasti mutta enn yhtään bongannut blogini nimeä tuolta! Ehkä olin niin häkeltynyt että miten oot taas jaksanut miettiä niin analyyttisesti, ja osaat pukea niin hyvin sanoiksi kaiken! Ihanaa syvöpohdintaa, näitä olisi kiva miettiä itsekin -työn alle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri. Nämä vastaukset syntyivät aika nopeasti. Monesti olen kirjallisesti selkeämpi kuin suullisesti. Tämä on taas niitä, joissa saa ajatuksensa järjestykseen. Sellainen päänsisäinen viikonloppusiivous ;).

   Poista
 14. Voi miten mukava haaste! Vastauksiasi oli mukava lukea. Arki pienten lasten kanssa
  voi välillä olla aikast haastavaa, hienoa että pääset lenkkipolulle tuulettumaan.
  Äitisi maalaamat taulut ovat kerrassaan upeita, tunnetta täynnä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija. Äidillä' on kyllä sopiva harrastus taitojen mukaan. Minulle sopii ennemmin se lenkkeily :)

   Poista
 15. Kiva lukea vastauksiasi ja pohdintoja. Nämä ovat sellaisia asioita myös, jotka elävät arjessa, ja myös painopiste saattaa muuttua eri elämäntilanteissa. Onpas upeaa taidetta. Onkos taidekärpänen iskenyt ja pensseli viihtynyt sinun kädessäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pensseli ei todellakaan viihdy minun poropeukaloissani. En ole koskaan ollut kuvataiteellisesti kovin kummoinen. Kameran kanssa on helpompaa :).
   Olet oikeassa, että vastaukset näihin elävät elämäntilanteen mukaan. Sekin vaikuttaa, mitä on tullut eteen ja minkä läpi on menty. Siksi onkin ollut mielenkiintoista lukea muiden vastauksia. Monta samaa perusajatusta niistä löytyy, mutta silti jokaisella aivan omanlaiset vastaukset.

   Poista
 16. Kiitos Katja haasteesta! Olen juuri palaillut työmatkalta ja vastaan haasteeseen hetimiten, kun saan hetken "omaa aikaa" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos innostut tätä pohtimaan. Ei kiirettä :)

   Poista
 17. Tämä on mielenkiintoinen haaste <3 Kyllä varmasti elämän tarkoitus on hoitaa oma elämänsä ja läheisten elämä hyvin, olla onnellinen ja rakastaa ja elää niin, että vanhuksena kehtaa katsoa peiliin. <3

  Kärsivällisyyttä täälläkin kaivattaisiin lisää, välillä se vaan on kiireisessä elämässä niin mahottoman vaikeaa.

  Leppoisaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia. Näitä leppoisia sunnuntaipäiviä tarvitaan. Tänään en ole tainnut kiristellä hermojani vielä kertaakaan. Vaan onpa tässä vielä iltaa pari tuntia ;).

   Poista
 18. Upeaa taidetta! Hienoja vastauksia! Hyviä unia sinulle.

  VastaaPoista
 19. Ihanat taulut! Olisi ihanaa jättää lapsille itsekin vastaavia. Pojan huoneessa on tekemäni taulu, josta hän tykkää mikä tuntuu tosi kivalle.

  Ja voihan jäätelökaukalo. Pakko oli vilkaista se vyötärölinjakin. Hyvin näyttää kestävän, kun olet niin sutjakassa kunnossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti on aika tuottelias maalari. Kaikista lapsenlapsistakin on muotokuvat. Ne ovat tietenkin erityisen tärkeitä <3.
   Vai tsekkasit vyötärölinjan :D. Kyllä se tosiaan vielä jotenkin kestää jätskiharrastuksen. Mutta pari vuotta sitten oli pakko puolittaa annos :D

   Poista
 20. Saako tuota taidetta ostaa jostain? Hienoja! Oletko perinyt äitisi taiteellisuuden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. En ole itse ikinä yrittänytkään mitään maalata. Koulussa kuvaamataito taisi olla käsityön ohella heikoin aineeni. Voisiko tietynlainen kauneudenkaipuu olla silti tuota äidin taiteellista perintöä...ehkä :).
   Äidin tauluista moni on kyllä kaupan, vaikka missään julkisessa foorumissa niitä ei tämän kummemmin nyt olekaan esillä. Minulta voi tiedustella sähköpostitse, jos joku kuvatuista kiinnostaa.
   naisenatalossa@gmail.com

   Poista
 21. Hienot vastaukset sinulla. Rivien välistä ja sanoistasi välittyy, että olet onnellinen omassa elämässäsi.
  Itsekin noihin kysymyksiin vastasin, eivät olleet ihan helppoja.
  Ja aivan upeita nuo äitisi maalaamat taulut. Laitahan äidillesi Instagram-sivut pystyyn ja sinne tauluja näytille. Tiedän kaksikin taiteilijaa, jotka näin tekevät.
  Hyvää ja rauhallista uutta viikkoa!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Olen kyllä onnellinen. Mitään oikeasti tärkeää ei tästä puutu <3.
   Ihana, kun rohkaiset äitiä instan suhteen. Sivut ovat kyllä olleet viritteillä. Homma on vain jäänyt vähän puolitiehen. Pitääkin ottaa asia taas esille :).

   Poista
 22. Kauniita tauluja on äitisi tehnyt! Kiva oli lukea näitä vastauksiasi haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti on aika tuottelias harrastuksessaan. Ja tässä vain muutama kaunis työ esillä. :)

   Poista
 23. Mukavaa tekstiä lukea :) voi kun löytäisin/muistaisin tieni tänne takaisin tietokoneella ollessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! Minähän voin tulla sinua muistuttamaan :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!