.

.

keskiviikko 13. tammikuuta 2016

9-vuotissynttäreitä ja nuhaterveisiä


Meillä eletään nyt flunssaa. Tämä ei selvästikään ole se pahamaineinen miesflunssa, sillä isäntä on perheessämme ainut virukselta säästynyt. Aikani aivastuksia vastaanottaneena on minunkin vuoroni nyt pärskiä ja niistää. Ei niin pirteästi ala tämä vuosi sittenkään.

Koulupojat selvisivät parin päivän sairastuksella. 2-vuotias kärsii pahiten. Nuhatuotos ei meinaa mahtua pieneen kehoon, vaan tukkii kaikki röörit. Minä olen varpaillani ja alati valmiina taputtamaan selkää, että henki kulkisi. Äidin huoli! Onneksi vanha kunnon Vicks VapoRub -voide antaa vähän helpotusta tukkoiseen oloon myös pienelle.


Mutta palataan vielä välipäiviin. Ennen joulua uhkasin järjestää 9-vuotiaalle trampoliinisynttärit, kun suunnitelma mäenlaskusynttäreistä meni mönkään lumen puutteen vuoksi. Synttäriohjelman keksiminen koulupojille on talvella haastavaa, kun kaveriporukka pitäisi saada viihtymään ilman vaaraa ison sakin parituntisesta hippajuoksusta sisällä.


Välipäivien verkkaisuudessa päädyimme kutsumaan kavereita kylään pariin eri otteeseen. Yhden synttäriporukan kanssa käytiin uimahallissa. Reissu meni hienosti. Kukaan ei hukkunut, ja pojat saapuivat sopivan raukeina ja nälkäisinä kattamaani juhlapöytään. Synttäreillä pelattiin myös pleikkaa ja lautapelejä ja mentiin Nerf-sotaa.

Olen edelleen sitä mieltä, että lasten kaverisynttärit ovat vaivan väärtti. Eikä sitä vaivaa tarvitse aina nähdä kovin paljon edes. Tarjoilut olivat nyt suurelta osin joululta jääneitä ja tuunattuja kaupasta ostettuja. Olen kantapään kautta oppinut, että monien lasten makuhermot arvostavat kaupasta ostettua enemmän kuin itse tehtyä. Mokkapalat ovat tästä säännöstä ainut varma poikkeus.

Ehkä järjestämme pojille kaverijuhlia kymmeneen ikävuoteen saakka. Esikoiselle siis vielä kerran, ja pienemmille ihan tarpeeksi monta kertaa vielä.


Tigeristä ostin kaverijuhliin siniset kertakäyttölautaset ja hauskat viiksimukit. Kertakäyttöastiat eivät ole ekologisin valinta, mutta lapsille niistä tulee juhlan tuntu. Ehdoton etu on myös se, että järjestelytoimikunta hyötyy mahdollisuudesta siivota synttärisotkut suoraan roskasäkkiin.


En muistanut Tigerissä käydessä, että sankari halusi taas nakkitikkuja. Sopivat cocktail-tikut jäivät siis ostamatta ja jouduimme askarteluhommiin.

Oikeastaan siinä kävi ihan hyvin, sillä liitutaulutarrasta ja puolitetusta varrastikusta sorvatuista viireistä tuli aika kivoja nakkitikkuja. Monikäyttöiset liitutaulutarrat olen hankkinut Tokmannilta.

   
Synttäripostaukset (klik!) ovat blogissani jatkuvasti suosittuja. Aika moni taitaa miettiä samoja juttuja ja hakea googlen kautta vinkkejä lasten synttäreille. Itsekin aina pistän merkille muiden parhaat käytännöt. Tuon linkin takaa löydät kaikki blogijuttuni, joissa viitataan synttäreihin.

Tammikuu vie verkkaisesti valoa kohti. Jahka tästä flunssasta pääsen, pistän kyllä hösseliksi. Uuden vuoden uudet alut odottavat. Ja hyvin alkanut sohvaperunajumppa ainakin jatkuu. Olen jo saanut palautetta, että ryhdissä näkyy. Ajatelkaa; noin viiden jumpan jälkeen jo näkyi - kyllä kannattaa!

Pysykäähän terveinä!

Terveisin Katja

Instagram-sivuni löydät TÄÄLTÄ. 
Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit tykätä blogin sivusta ja tilata päivitykset TÄÄLLÄ.

34 kommenttia:

 1. Voi noita sun juhlapöytiäsi! Miten hemmoitteletkaan juhlavieraita!
  Minusta on kiva kun vielä järjestetään kotisynttäreitäkin. 8-vuotias
  poikani on vain kerran päässyt osallistumaan kotisynttäreille.
  Jännää miten nykyään kaikki tuntuvat ulkoistavan lastensa juhlapäivät
  hop loppeihin ja keilahalleille...kotisynttäreistä on tullut harvinaista herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! No, tällä kertaa en kyllä kovasti panostanut, oikeastaan pääsin luvattoman helpolla :D. Mutta tykkään koristella pöytää ja syötäviä lapsille. Pääsen siinä vähän leikkimään ;).
   Minä ymmärrän ulkoistamisen oikein hyvin sitä kautta, että siinä pääsee itse paljon vähemmällä vaivalla ja ehkä stressilläkin. Meillä ei ole synttäreitä vielä kertaakaan ulkoistettu, sillä omat lapset ovat halunneet juhlat kotiin. Porukan kanssa ollaan kyllä oltu liikuntasalissa tai uimahallissa niin kuin nyt, mutta itse on järjestetty ohjelma ja kotona syöty herkut ja avattu paketit.
   Pojat ovat olleet vieraina kyllä tosi kivoilla ulkoistetuilla synttäreillä. Keilahalli ja laserpyssyleikki ovat olleet mukavia kokemuksia kavereiden synttäreillä. Melkein toivoisin, että 10-v synttärit saisin luvan ulkoistaa itsekin ;)

   Poista
 2. Ihania herkkuja, mukavankuuloiset synttärit! Kaverisynttärit ovat lapsille niin tärkeät, että meilläkin niitä järjestetään varmasti ainakin sinne kymmeneen ikävuoteen saakka. Paranemista teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kaverijuhlat on tosi tärkeät. Niitä suunnitellaan ja odotetaan jo hyvissä ajoin. Ja ihan kiva on huomata, että synttäreitä myös muistellaan jälkikäteen vieraidenkin kanssa :). Omassa lapsuudessani oli kyllä samoin.

   Poista
 3. Ooh mitkä tarjottavat! Erityisesti jäin kuolaamaan ekaa kuvaa. :D paranemista teille, varsinkin pienimmälle toipilaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kukapa vastustaisi sokeroituja sydämiä :)

   Poista
 4. Täältä minäkin kävin 9- vuotisjuhliin ideoita hakemassa, joten kiitos näistä postauksista! Meillä pidettiin synttärit liikuntasalissa, isot veljet oli värvätty leikittämään ja peluuttamaan ja täytyy sanoa, että synttärit sujuivatkin todella vauhdikkaasti, päät märkinä kaikilla vierailla ja hauskaa oli! Tuo ohjelman keksiminen nimenomaan näille poikien synttäreille on haasteellista, sitä pitää nimittäin olla paljon. Meillä tällaiset isommat kaverisynttärit ovat perinteisesti päättyneet 10-synttäreihin, sen jälkeen muutaman kaverin kanssa pitsaa, elokuvia tms. sankarin toivomusten mukaisesti. Esikoisen 10-synttärit pidettiin jääkiekon merkeissä, pääohjelmana oli jääkiekkopeliturnaus ja sekin oli ihan onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Tosi kiva kuulla, että olet saanut ideoita täältä :). Liikuntasalisynttärit on pojille aika varma nakki. Meillä ainakin tuo sakki innostuu helposti kaikenlaisista pallopeleistä. Ja juostahan nuo aina haluavat :D
   Jääkiekkopeliturnaus toimisi varmasti meilläkin. Täytyykin muistaa tuo hieno idea ensi vuonna! Meillä on tapana juhlia synttäreitä myös suvun kanssa, joten ehkäpä 10v juhlien jälkeen sukusynttärit riittäisivät. Saapa nähdä. "Pizzaa parin kaverin kanssa" ei kyllä kuulosta kovin työläältä äidille, joten ehkä sellaisen voisi ottaa ohjelmaan ;)

   Poista
 5. Ihania tarjoiluja on pojan synttäreillä ollut. Kyllä noiden synttäreiden järjestämisessä on kova homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllähän sitä hommaa välillä onkin. Mutta kokemus tekee kaiken helpommaksi. Kun kolmelle pojalle vuosittain juhlia järjestää, alkaa jossain kohti jo olla homma hanskassa. Parasta on, kun pääsee kopioimaan parhaat juhlaidikset pikkuvejelle aina muutaman vuoden kuluttua. :)

   Poista
 6. Näitä on juuri kivaa lukea ja löytää aina uusia ideoita. Onneksi muuten on Tiger. Tytöt ovat olleet monilla uimahallisynttäreillä, täällä palvelutalo vuokraa saunatilaa, jossa sellainen pienempi uima-allas, tosi kiva idea ja lapsillakin kuluu kivasti energiaa. Meidän tytöillä on taasen synttärit touko-ja kesäkuussa, niin aina ovat muksut rymistäneet pihalla, mikä on helpottanut juhlia. :)

  Kirpsakkaa torstaita Katja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiia! Pihajuhlat olisivat kyllä ykkösidea. Huonosti on meillä nuo synttäriajankohdat suunniteltu, kun aina on juhlan aikaan sääongelmia :D.
   Palvelutalon allasosasto on varmasti kiva juhlille. Sinnehän saa ihan yksityiset allasbileet. Aika hulppeaa :).

   Poista
 7. Meilläkin ollaan jo suunnittelemassa synttäreitä, kun laskettu aika osuu esikoisen synttäriviikolle, niin päätin järkätä ajoissa. Kutsut on postitettu ja Ariel-kakku tilattu, seuraavaksi etsin Ariel-juhliin sopivaa vaatetta... Mä niin rakastan järkätä synttäreitä! Meillä on myös 2vee nuhassa, nyt viikon jälkeen jo aika hyvä. Viime viikolla öisin pisin unipätkä oli 30 minuuttia, kun oli niin tukossa, eikä mm. Vicks vaborumista ollut minkään sortin iloa, muuta kuin ryöstöhinta. :D Toivottavasti tekin tokenette pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Tänään on jo ollut selvästi parempi päivä :).
   Ariel-juhlat on varmasti pikkutytön mieleen. Varmasti löydät juuri sopivat asutkin. Jään odottamaan raporttia blogissa ;)

   Poista
 8. Sun tarjoilut näyttää aina superhyviltä ja nää synttäripostaukset on todellakin kivoja! Meillä on seuraavat syndet huhtikuussa, joten on onneksi aikaa kerätä voimia ja ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuula. Olen tikkufriikki. Lähes joka suupalasta pitää lasten juhlissa poistaa joku härpäke ennen syömistä :D
   Minä saan laiskotella synttärijärjestelyistä ensi syksyyn saakka. Seuraavia synttäreitä odotellessa taidan tikuttaa lasten välipaloja :)

   Poista
 9. Upeat juhlat teillä ja tarjoomukset- slurps!

  Tiger on muuten ihan must mitä tulee lasten juhliin! Mitä ei sieltä saa, ei tarvita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tiger on pop. Sieltä saa heti hyvät ideat, kun vaan silmäilee tarjontaa. Pikkurahalla kaiken lisäksi :)

   Poista
 10. Liitutalulutarrat ovat kyllä kivoja noissa diy-jutuissa. Meillä päästään kaksien kaksosten synttäreille viikonloppuna. Tiedossa jotain superhyvää herkuttelua. Ja teillä myös ihanat tarjoilut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuulostaa makealta viikonlopulta, oikein tuplaten. Meillä vähän samansuuntaisia suunnitelmia :)

   Poista
 11. "Kukaan ei hukkunut". Ne jos mitkä on sit olleet onnistuneet juhlat :D
  Poika osti saamallaan lahjakortilla uuden Nerfin ja eilenhän piti asettua lapsen tasolle ja alkaa pojan kanssa sotimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikien kanssa ei koskaan tiedä ihan varmasti mitä voi sattua ;). Nerfit taitavat olla nyt tosi pop. Ainahan pojat ovat pum pum -leikkejä leikkineet, ja välillä äiditkin tosiaan.

   Poista
 12. Hieno herkkupöytä!
  Meillä oli päätös, että viimeiset isot lastenjuhlat saa, kun täyttää 10v. Heti lipsuimme päätöksestä ja esikoinen sai pitää vielä pienet 11v juhlat. Lastenjuhlat ovat ihania, mutta niiden järjestäminen käy työstä. Yhtenä vuotena jouduin jopa ottamaan pari lomapäivää, jotta jaksoin vuoden pimeimpänä aikana puskea lävitse kahden pojan juhlat. Välillä laskeskelen, että kuinka monta kertaa pitää vielä jaksaa :)

  Pikaista paranemista sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En yhtään ihmettele lomapäivien tarvetta. Kyllä poikien juhlat voivat sen vaatia ;). Kukapa kieltäisi lapselta synttärit. Voi olla, että minäkin järjestän niitä vielä yli-ikäisille. Sinun postauksista olen saanut myös monta juhlaideaa :)

   Poista
 13. Onnea päivänsankarille. Teillä on jälleen ollut ihanat tarjoilut pöydässä.
  Pikaista toipumista flunssan kourista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä flunssa on jo parempaan menossa. Pieni sai lääkekuurin.

   Poista
 14. Upeat juhlat ja tarjoilut teillä. Meillä on noista ajoista niin kauan. Liityin silti lukijaksi. Tervetuloa kylään myös Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tervetuloa :).
   Tulenpa hetimiten vastavierailulle.

   Poista
 15. Onnea sankarille! Ihana kattaus ja tarjoillut.
  Meillä taitaa olla viimeiset kaverisynttärit edessä ensi kesänä, kun kuopus täyttää 10 vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi. Kymppiin tuntuu monella päättyvän nuo isommat juhlat. Kesä antaakin enemmän mahdollisuuksia keksiä ohjelmaa. :)

   Poista
 16. Ihanat juhlat!
  Toivottavasti paranet pian! Mukavaa sunnuntaita ♥︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati. Olo on jo paljon parempi. Tukkoinen nenä taitaa pysyä riesana niin kauan kun on paukkupakkasia.

   Poista
 17. Ihanaa on, kun jaksat juhlia järjestää ! Meillä taisi olla myös kymppisynttärit ne viimeiset isommat kaverisynttärit. Nyt kun oli 18v. Synttärit ne kaverit järjesti kekkerit sankarille itse ;) toivottavasti flunssa hellittää jo otettaan nuhanenistä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkupotilas on jo touhuiltaan entisensä. Nessun kanssa kuitenkin juoksen perässä ;).
   Mikäs tässä juhlia väsätessä, kun kotona vielä olen. Mutta ensi syksynä voi olla mieli toinen. Jospa sitten on isin vuoro kattaa pöytä :D.
   Tuntuupa hurjalta, että sinun kuopus on jo täysi-ikäinen. Juurihan se lukio alkoi!? ❤️

   Poista

Kiitos kommentistasi!