.

.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Innovaatioita keittiössä, kanakeittoresepti


Täällä tervehenkinen elämä jatkuu, kuten kuvasta näkyy. Nyt en jaa pullankuvia, vaan ihan muita P-ruokia; parsaa, paprikaa, porkkanaa ja punasipulia. Tuntuu tosi hyvältä, kun vaatekaapin vanhat aarteet alkavat taas vastata vartaloa. Tämän kun pystyisi pitämään. Bikinikuntoa tarvitaan onneksi jo ennemmin kuin arvaisikaan.


Kaksivuotias on aika kiva keittiökaveri. Innokkuus paikkaa puutteita taidoissa. Tämän kolmannen koltiaisen kohdalla osaan jo arvostaa innokkuutta tarpeeksi korkealle. Olen nähnyt, että innokkuus on herkästi katoavaista. Ei parsa näytä pieneltä puulta enää sitten, kun on jo seitsemän- tai yhdeksänvuotias.


Innokkaan pikkuväen kanssa keittiössä syntyy paljon sotkua ja talouspaperia kuluu. Usein on kumpikin käsi sörsselissä ja paperia päröttyy rullasta metri ennen kuin sen saa katkaistua jollain polvi- tai kyynärpääotteella. Enää minulla ei kuitenkaan ole sitä ongelmaa, sillä sain uuden talouspaperitelineen, josta paperin saa napattua kätevästi yhdellä kädellä.

Kotimaisen AIKAdesignin *Veto-talouspaperiteline on sekä tyylikäs että toimiva. Rulla pysyy siistinä, ja paperin saa katki vaivatta tukevasta telineestä. Usein yksinkertaiset keksinnöt ovat niitä nerokkaimpia.



Paperitelineinnovaation lisäksi keittiössäni on nähty taas myös uusia ruokainnovaatioita.

Täkäläisessä MLL:n perhekahvilassa käy kerran kuussa pari Sydänyhdistyksen naista laittamassa ihanaa kotiruokaa. Naisilla on usein tuttuihin ruokiin joku uusi tvisti ja makuvivahde. Melkein joka kerta saan ruokailusta pakkomielteen omiin kokeiluihin. Viimeksi makuhermoja kutkutti kanasoppa, josta makumuistikuviani seuraten tein oman version. Keitosta tuli niin hyvää, että jaan teillekin nyt reseptin.


Koskenlaskijan kanakeitto

Ainekset:
900 g maustamattomia kanasuikaleita
suolatonta broilerimaustetta, mustapippuria ja suolaa
öljyä broilerin paistamiseen
2 punasipulia
6 porkkanaa
2 suippopaprikaa
500 g tuoretta parsakaalta
200 g pakastemaissia
1 pkt (250 g) riisinuudeleita
1 prk (250 g) Koskenlaskija ruoka
1 Knorr Fond du Chef kanaliemiannospala

Tästä määrästä aineksia keitän sopan 7 litran kattilaan.

Paista kanasuikaleet öljyssä pannulla. Mausta suikaleet. Käytän maustamiseen Meiran suolatonta broilerimaustetta ja suolaa.
Pannulle kannattaa alkuruskistuksen jälkeen lisätä vähän vettä, jotta kana pysyy mehevänä ja hautuu kypsäksi. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa pannulle pilkottu punasipuli.

Laita isoon kattilaan kiehumaan vettä. Lisää veteen kanafondi. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pilko paprika suikaleiksi ja parsa kukintopaloiksi. Riko riisinuudelit pienemmiksi pätkiksi.

Laita kiehuvaan kanaliemiveteen ensin porkkanaraaste, pakastemaissi ja kanasuikaleet ja sipuli pannulta. Lisää jokusen minuutin kuluttua parsakaali ja viimeiseksi riisinuudelit ja paprikasuikaleet. Tarkista liemen määrä ja lisää tarvittaessa soppaan kiehuvaa vettä. Mausta keitto sekoittamalla soppaan Koskenlaskija ruoka. Maista ja lisää soppaan mausteita ja suolaa tarvittaessa.

Keitto valmistuu nopeasti, sillä raaka-aineet kiehuvat kypsäksi hetkessä. Varmista, ettet keitä parsaa ja paprikaa liian lituskaisiksi.

Itse tykkään lisätä tähänkin keittöön chilirouhetta. Mutta hyvää se on ilmankin.


Minulla on kamerassa jo tallennettuna kaikenlaista pääsiäiskivaa. Instagramissa pääsiäinen on jo vilahdellut. Seuraavassa blogijutussakin ehkä sitten lisää sitä aihetta.

Otimme tänään varaslähdön pohjalaiseen pääsiäisenviettoon kokkotulilla. Päivän parfyymi on nyt "The Smoke". Koko sakki on mieltynyt samaan tuoksuun. Tuoksua on tujauteltu niin vahvasti, että päivätolkulla taidamme saada siinä kylpeä. Otan vastaan vinkkejä savunhajun neutraloimiseksi.


Terveisin Katja

*Veto-talouspaperiteline saatu. 
Instagram-sivuni löydät TÄÄLTÄ. 
Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit tykätä blogin sivusta ja tilata päivitykset TÄÄLLÄ.

38 kommenttia:

  1. Onpa herkkullisen näköinen keitto. Meillä kanakeitto on koko perheen suurta herkkua mutta siinä on paljon vähemmän kasviksia kuin sinun keitossa. Haluaisin kyllä maistaa tuota sinun keittoa.
    Siis mulle ehdottomasti tuollainen paperiteline, meillä ei nimittäin ole mitään telinettä paperille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään kasviksista. Mitä enemmän, sen parempi. Mutta keitto jakaa vähän mielipiteitä. Meillä nirsoin pojista ei suvainnut paprikaa ja parsaa. Onneksi hänelle oli "eilistä paistoa".
      Tuo paperiteline on eleettömän tyylikäs ja sopii kyllä moneen keittiöön.

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa hyvältä!
    Eikös se savunhaju lähde itsestä saunassa, paitsi savusaunassa kylpiessä :)
    Vaatteet tuulettaen tai pesten tai vain odotettava, että aika tekee tehtävänsä. Muuta en osaa sen neutraloimiseksi sanoa. Itse pesen kaikki vaatteet aina mökkireissun jäölkeen, kun siellä on aina joku notski ja vaatteet haisee savulle.
    Toisaalta savun haju kertoo kivoista hetkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei savu pahalta haise. Mutta liika on liikaa. Aika paljon on tänään pyykätty. En haluaisi parkatakkiani pestä, joten katsotaan montako päivää sitä pitää tuulettaa. Vielä ei ole tuuletus tehonnut :)

      Poista
  3. Maukkaan näköistä keittoa ja ennen kaikkea terveellistä, nam!
    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kati. Joo, tämä ruoka sopii villitykseeni ;)

      Poista
  4. Onpas ihanan oloinen keitto, tämä täytyy laittaa kokeiluun, kiitos reseptistä! Kiva saada jotain uutta ruokaa listoille! Tuo talouspaperiteline vaikuttaakin tosi näpsältä, käynpä senkin googlettamassa, uudelle olisi nimittäin tilausta, edellinen on palvellut jo riittävän pitkään ja joutaisi vaihtoon :D.

    Vai teillä on koko perheellä uusi tuoksu, se tahtoo tuo tuoksu olla kyllä melkoisen vahvaa ja pysyvää lajia...

    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu :).
      Silloin tällöin tulee nuotiolla istuttua, mutta tällä kertaa tuuli pyöritti savua niin, että aina oli itsellä notskipaikka savun silmässä. Lauantaina oli vaihteleva sää muutenkin. Saatiin paistetta ja pyryä. Tuli onneksi lämmitti.
      Paperiteline on vähän markettituotteita arvokkaampi, mutta laadukkaaseen kotimaiseen kannattaa minusta satsata, jos tarve on.

      Poista
  5. Herkullisen näköinen keitto. Tuo talouspapaeriteline on kyllä niin tyylikkään ja toimivan näköinen, että pitänee yrittää löytää sellainen meillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kuten Anulle jo kommentoin, paperiteline on minusta hyvä kotimainen design-tuote. Käyttöesineisiin kannattaa vähän satsatakin.

      Poista
  6. Hauskaa, minäkin tein juuri kanakeiton itselleni uudella twistillä ja ajattelin siitä postata, jos ehdin ja jaksan. Tämäkin resepti kuulostaa makoisalta! Hienoa, että bikinikunto häämöttää näköpiirissä :). Vai onko jo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Eikös sen puolesta ole ihan kampanjoitu, että bikinikunto on sitten, kun vetää bikinit ylleen. Niinhän se pitää ajatella. Mutta nyt ihan toden teolla olen onnistunut pääsemään vatsaröllykästä, joka meinasi vähän harmittaa ;).
      Jään mielenkiinnolla odottamaan sinun reseptiäsi!

      Poista
  7. Kanakeitto on kyllä niin hyvää ja kevyttä arkiruokaa ja syntyy vielä niin nopsaakin. Ihanaa sunnuntaita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa. Juuri näin. Keitto syntyy alta aikayksikön :)

      Poista
  8. Kiitos taasen kerran reseptivinkistä, menee kokeiluun ehdottomasti!
    Ihailuni myös bikinikunnosta!

    Valoisaa palmusunnuntaita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos valoisa Elisa :). Pelkään, että kunto ei näe kesää. Mutta nautitaan nyt!

      Poista
  9. Olipa mukava postaus. Täällä myös haaveillaan tuosta bikinikunnosta. :)
    Ja, kiitos reseptistä, kokeilen varmasti.
    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Tänään onkin ollut aurinkoa. Kevät on petollinenkin. Välillä pilvet tuovat ties mitä. Mutta aurinkoa on, se riittää!

      Poista
  10. Oi, kuulostaa ja näyttää herkulta. Pitääpä kokeilla, kiitos vinkistä!

    Aurinkoisia päiviä luoksenne!

    VastaaPoista
  11. Nam, testaukseen taitaa mennä!
    Savunhaju on kyllä ikävä :/
    Mukavaa sunnuntain jatkoa! :)

    VastaaPoista
  12. Ihana keittoresepti. Ehdottomasti kokeiluun. Ja tuo talouspaperirullateline näyttää hyvältä. Kelpaisi kyllä tuon 20 vuotta vanhan rumiluksen tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sait inspiraation :). 20 vuotta vanha alkaa pian olla retro. Älä heitä pois ;)

      Poista
  13. Kiitos vallan mainion oloisesta reseptistä. Tuo talouspaperiteline on tyylikäs.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinne:)

    VastaaPoista
  14. Voi nostan hattua näille hyville ruoka-aineille...meillä meni viikonloppu hiukan överiksi...tytär teki muuten viimeviikolla juuri kanakeittoa Koskenlaskijajuustolla ja oli taivaallista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen aiemmin käyttänyt Koskenlaskijaa kalakeittoihin. Mainio mauste monenlaiseen ruuanlaittoon!

      Poista
  15. Oi tää on ihan takuuvarmasti superhyvää :D

    VastaaPoista
  16. Kanakeiton ohje onkin ollut hakusessa pitkään. Tämä menee kokeiluun pikimmiten, siis kiitos :)

    Tuo paperiteline on kyllä kätevä ja vieläpä yksinkertaisuudessaan kaunis.

    Ihanaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija. Keittoa voit helposti varioida muuttamalla kasviksia ja niiden määrää. Minä tykkään tuollaisesta "tosi värikkäästä" :)

      Poista
  17. Kätevä ja hieno paperiteline! Ihanan näköistä keittoa! Koskenlaskija antaa varmaan ihanaa täyteläisyyttä keittoon.Saatammekin törmätä huhtikuun indiedays päivässä, kun tulemmekin Tallinnasta jo lauantaina Helsinkiin. Mulla on mieskin mukana tällä kertaa, jos vaikka iltatapahtumaan hänet saan mukaan <3 Ihanaa pääsiäisviikkoa Katja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskenlaskija on kyllä hyvä mauste keittoliemeen. Sopii myös kalalle.
      Ihanaa, että teilläkin on suunnitelmissa Indiedays-päivä. Siellä sitten tavataan. Helsinkiin on kiva mennä viettämään viikonloppua - vielä kun on tiedossa mukavaa ohjelmaa :)

      Poista
  18. Kanakeiton ohje sattui sopivasti silmiin, siitäpä inspiraatio työevääksi illaksi. Kanatkin on jääkaapissa sopivasti.
    Ihanaa päivää sinulle!

    VastaaPoista
  19. Kiitos, kun jaoit kanakeiton ohjeen. Kaikki muut sopat
    osaan valmistaa suoraan selkärangasta, mutta hyvän kanakeiton
    resepti on ollut hakusessa. Tätä reseptiä on kiva testata
    pääsiäispyhinä, kun karitsatinki on tullut täyteen.
    Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa, nauttikaa, nauttikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija!
      Minullekin kanasoppa on ollut vähän oudompi. Sillä innostuinkin perhekahvilan sopasta :).
      Meillä tuskin syödään pääsiäisenä karitsaa. Lammas se vasta outo vieras tässä keittiössä onkin ;).

      Poista

Kiitos kommentistasi!