.

.

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Lomasuunnitelmia ja kevätjuhlaa


Täällä on tehty kesälomasuunnitelmia. Lapset ovat painokkaasti tilanneet kesälle laivareissua. Kuulemma ihan kaikki (paitsi me) käyvät laivalla ihan koko ajan!

Vaan eipä ollut risteilyn hankkiminen kovin helppoa. Laivayhtiön verkkokaupassa ei ollut tarjolla enää hyttejä viidelle hengelle, eikä ainakaan paikkoja buffetruokailuun. Kaikki muut todellakin taitavat olla laivalla ihan koko ajan.


Tarvittiin tuntitolkulla netin hakkaamista ja kolme soittoa asiakaspalveluun, että tyydyttävä kesäristeily ruokineen järjestyi. Ensimmäisen matkavarauksen hinta oli yllätys. Pari päivää Itämerellä näytti hinnan puolesta piipahdukselta Karibian loistoristeilijällä. Kustannus laski melkoisesti, kun luovuimme hytin muumisisustuksesta. Ihmeen arvokkaat muuminkuvat ja suuret hintaerot hyteillä!

Saattaa toki olla, että meillä on nyt varauksessa joku autokannen alainen sillipurkki, mikä selittäisi hinnanalennuksen. Mutta jotenkin tuntuu turhalta maksaa maltaita hytistä, jossa vain käy huonosti nukkumassa.

Minä tykkään matkustaa, mutta matkojen järjestäminen ja niiden varaaminen on usein aivan kamalaa puuhaa. Vaihtoehtoja on hirveästi, mutta monesti se mitä tarvitsisi on liian kallista tai loppu. Asiaa ei yhtään auta, että perheessä on viisi henkilöä. Matkat ja tilat mitoitetaan yleisesti korkeintaan neljälle.


Kesää on saanut viettää rennoissa lomatunnelmissa tällä viikolla jo kotioloissa. Niin hienoja säitä on saatu. Olemme nauttineet kuopuksen kanssa toimettomista aamupäivistä kärrylenkeillä. Pikkumiehelle pienemmätkin paatit tarjoavat vielä elämyksen. Laiturit ovat taas pikkuhiljaa täyttyneet, ja katseltavaa riittää.Kuopus on niitä miehiä, jotka ymmärtävät kukittaa perheen naista ilman erityistä syytä. Nautin edusta nyt, sillä tuo huomaavaisuus todennäköisesti vielä katoaa.

Lasten suosimien voikukkien lisäksi maljakossa on ollut nyt kieloja ja lemmikkejä. Edelleen hyödynnetään luonnon kukkakauppaa.Vietimme jo ensimmäisiä kevätjuhliakin. Seurakunnan kerhot päättyivät hartauteen ja piknik-tapahtumaan. Piknik-päivä oli tietysti harmaa. Mutta ei se mitään haitannut, kun makkaraa pääsi paistamaan kivaan kotaan. Kerhotädit saivat meiltä makeat kiitokset.

Suvivirsi on aina yhtä ihana ylistys alkavalle kesälle. Jotain liikuttavaa siinä on. Ihan niin kuin Enkeli taivaan -virressä jouluna. Minä oikein hakeudun tilanteisiin, joissa niitä pääsee laulamaan. Taidan olla vanha sielu, kun rakastan tällaisia rituaaleja.


Oletko sinä tehnyt suunnitelmia kesäksi? Aiotko laulaa suvivirttä tai risteillä?

Terveisin Katja

Instagram-sivuni löydät TÄÄLTÄ.  Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit tykätä blogin sivusta ja tilata päivitykset TÄÄLLÄ. 

40 kommenttia:

 1. Me ollaan ajateltu mennä sillä meinigillä, että tehään mitä milloinkin huvittaa, ei kauheasti suunnitella.
  Olenko jo pyytänyt sinua osallistumaan kastehelmi arvontaan.
  Hyvää sunnuntai päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen osallistunut :)
   Tuo on hyvä meininki. Se meilläkin on pääosin. Vaikka aika monta "kiveen hakattua" tapahtumaakin on joka vuosi. Sellaisia odotettuja :).

   Poista
 2. Hyvä postaus! Kaikki muut käymät risteilyllä jne, mutta me ei. Tuo on kuultu monet kerrat lasten suusta. Ja, saman olen todennut että viiden hengen matkaseurueessa on yksi matkustaja liikaa. :( Meillä veneillään kaikki yhteinen vapaa, pari pidennettyä viikonloppua ja nyt ilm yksi yhteinen viikko lomaa miehen kanssa on järjestymässä. Ihanaa! Perinteinen Linnanmäen reissu yms tehdään, mutta eikös tällä suunnitelmalla jo kesä suju. Niin, ja tuonne laivalle lupasin lähteä yksin poikien kanssa, kun ei yhteinen loma riitä kaikkeen!
  Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuleva kesä on meillä vielä rentoa aikaa, kun yhteistä lomaa on koko sakilla ihan tarpeeksi. Monenlaista perinnejuttua aiotaankin toteuttaa ja sitten tämä risteily. Luulen, että työssäkäyvänä haluan enemmän olla ihan vain kotona. Nythän koti on ollut hoitovapaalaisen työ, joten karautan näiltä kulmilta mieluusti ympäriinsä ;). Linnanmäki on meillä vielä kokonaan kokematta. Sitäkin voisi harkita.

   Poista
 3. Matkat on varattuna ainakin osa ja ei se helppoa ole, nelihenkiselle perheellekään. Tosin meitä on nyt 3 aikuista ja yksi nuori, joten lisävuoteita ei hyväksytä hotelleissa tälle kokoonpanolle. Pakko ottaa kaksi erillistä huonetta ja siitäkös nuoret ilostui, no, niin mekin. Mutta ulkomailla en ole tähän asti halunnut, että tytöt olisivat eri huoneistoissa, mutta nyt on sen aika jo. Usein se hinta sitten myäös tuplaantuu:(
  Tuo suvivirsi saa aina itkemään ja meillä nyt varmasti myös tuo lakkiaistouhu itketyttää jo pelkästä ajatuksesta! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lasten kasvaessa varmaan tilaongelmat tosiaan tuplaantuvat. Josko sitten kuitenkin jotain helpotustakin tulee. Ainakaan ketään ei tarvitse syöttää tai vaipottaa ;). Ihanaa kuitenkin, että saa perheen kanssa kulkea <3
   Lakkiaistouhu on äidille varmasti tunteikasta aikaa. Siinä ollaan niin vahvasti itsenäisyyden kynnyksellä ja isojen saavutusten äärellä.

   Poista
 4. Ihania kuvia 💜
  Risteily Ruotsiin tulee yllättävän kalliiksi. Me ollaan käyty vain Tallinnan laivoilla, kun miehelle tulee laivalla huono olo. 2,5 tuntua hän kestää kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!
   Meidän on tarkoitus risteillä nyt Tukholmaan ja viettää siellä päivä. Kesälomalla tulee tehtyä monta pikkureissua sinne tänne. Rahaa menee ihan tarpeeksi ilman ylimääräisiä hyttimaksujakin. Ihmettelen todella miten voi olla 480 euron hintaero, kun vaihtoi hytin muumittomaan :D

   Poista
 5. Kun meillä lapset oli pieniä oli samat varausongelmat, viidelle on vaikeaa löytää sopivia matkoja. Ihanan kesäisiä kuvia❤️ Meillä on ensiviikolla omat ylppärijuhlat eikä muuta suunnitelmaa kesälle, ihanaa sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Ylppärijuhlissa onkin suunnittelemista. Aika ihanaa, että saatte sellaiset <3.
   Perheen kanssa on mukava reissata. Onneksi nuo pienet mahtuvat tarvittaessa vielä pieneen tilaan ;)

   Poista
 6. Samaa meilläkin muistetaan kertoa, että muut käyvät laivalla, paitsi me. No, täytyy myöntää, että tottahan se on, siitä on todellakin vuosia kun olemme viimeksi risteilleet, asia pitäisi ehkä korjata...

  Tiedän niin hyvin tuon tunteen, kun majoitukset on mitoitettu neljälle ja ajattele kun lähtijöitä samassa perheessä onkin KUUSI, siinä menee tovi jos toinenkin paikkkoja järjestellessä... Onneksi nuo tuolta vanhimmasta päästä alkavat olla täysi-ikäisiä ja näin ollen voisi olettaa, että jossain kohtaa me noiden nuorempien kanssa voisimme matkustaa neljän hengen porukalla, sellaisella normiperheen koolla siis 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän edellisestä laivareissusta on niin monta vuotta, että silloin risteilimme neljällä hengellä. Se olikin kiva matka aivan uudella Viking Gracella. Hytti oli vimpan päälle (tuoksui uudelta autolta!) eikä maksanut maltaita. :)

   Poista
 7. Haaveilen Unelma -matkasta Valkeakoskelle mansikoita syömään. Luksusta on, jos putputtelu jatkuu kanavan kautta kauemmaksikin. Nykyisin kahdestaan, aiemmin koko viisihenkinen perhe. Aurinkoisen suven odotuksin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähialuematkailu onkin ihan parasta. Voi putputella ilman ennakkovarausta. Buffetissakin on aina tilaa ja tarjonta sitä mitä mukaan ottaa ja torilta saa :). Toivotaan paljon hyviä veneilysäitä!

   Poista
 8. Laivayhtiöitä tulee valitettavasti kannatettua liikaakin. Asumme Ruotsissa ja jokaisen lomareissun ja yliopilas/ristiäis/hääjuhlareissun hintaan saa aina lisätä satoja euroja laivamatkan kuluja. Auto on saatava mukaan tai Suomessa ei pääse kulkemaan. Ei oikein osaa enää nähdä laivailussa hohtoa, lähinnä tuntuu ärsyttävältä pakolliselta rahan- ja ajanhukalta. Erona aikaisempiin kesiin me aiomme tehdä ihan omia lomasuunnitelmia. Mummolat saa meistä seuraa muutaman päivän vähemmän ja me aiomme käydä Suomessa huvittelemassakin. :)

  Majoitusvaihtoehtoja katsellessa olin yllättynyt, että joissain paikoissa edes yhtä lasta ei saa samaan huoneeseen.

  Hauskaa kesää! -Kaisla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisla!
   No te olette varmasti saaneet tarpeeksenne laivamatkailusta, kun se on "välttämätön paha".
   Huvittelu kuulostaa mukavalta. Paikkojahan täältä löytyy. Meillä on tarkoituksena tehdä ainakin yksi reissu Helsinkiin. Suomenlinna on vakiokohde, jonne halutaan piknikille. Huvipuistoista Härmän PowerPark on meidän suosikki, eikä vähiten siksi että se sijaitsee Pohjanmaalla :).

   Poista
 9. Itse sain joskus yliannostuksen laivareissuista, kun kävimme sukuloimassa Ruotsissa. Noista laivamatkoista oli jotenkin hohto pois, kun se oli vain osa siirtymätaipaletta. Mutta nyt on kiva aina silloin tällöin käydä pyörähtämässä laivalla ja todeta, ettei se välttämättä ihan niin kivaa olekaan, ainakaan meille aikuisille. Me käytiin viimeksi maaliskuulla laivalla kaikkien sesonkien ulkopuolella, mutta silti oli vähän vaihtoehtoja hyteissä ja ruokailut oli osittain myyty loppuun. Onneksi emme kuitenkaan jääneet ilman ruokaa :D

  Mukavaa matkan odotusta sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija. Tuskin laivalla tosiaan ilman ruokaa jää. Minua ei seilaamisen ostospuoli juuri kiinnosta, mutta ruoka kyllä. Buffet on itselle tärkeä, joten sen mukaan mennään, että ruokapöydässä on tilaa ;D

   Poista
 10. Laivasuunnitelmia täälläkin, meillä ei vielä osata niin käyttää tuota "kun muutkin"... Sitä odotellessa :D Pitääkin alkaa katsomaan matkoja!
  Suvivirsi kuuluu kevääseen, kuten mainitsitkin. Kävin perjantaina koululla vielä juhlassa, vaikka todistuksen olen postitse saanut aiemmin keväällä... Yhdyn rituaali-fiilikseesi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaakin katsella matkoja pian, sillä niin paljon myyvät eioota.

   Poista
 11. Se on jännä juttu, miten lapset nauttivat ristelyistä. Joku juttu siinä on! Meillä on kanssa laivafaneja x2, ja kerran vuodessa pyritään Itämerelle...muumien kanssa :)

  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikia kiinnostavat isot laivat. Sehän on selvä! Ihan sama on junamatkustamisessa. Siinäkin on lasten mielestä kummaa hohtoa :)

   Poista
 12. Suvivirsi ..tuo niin puhuttu ja parjattu virsi ;) kuuluu joka vuonna viimeiseen työpäivään :) virsistä en välitä tuon taivaallista (onpa vertaus) , mutta kyllä suvivirsi aina herkistää ja hetkessä on vuosien takana - omassa koulussa ja ajassa kun omat lapset olivat pieniä..hyvä perinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ymmärrä poikkipuolista puhetta Suvivirrestä ollenkaan. Pitää oikein välttää aihetta, ettei tule liian kantaaottavaa blogia ;). Perinteet ovat paikallaan!

   Poista
 13. Suvivirsi kuuluu niin kevään ja kesän taitteeseen! Veneilemään mieli tekee jo kovasti. Itseäni ei nuo risteilyt ei juurikaan kiehdo vilskeen vuoksi, mutta kätevää risteillen on mennä Viroon ja Ruotsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olimmekin tänään veneilemässä ihan lyhyesti. Pikkupaatilla pääsee ihanasti veden päälle ja katsomaan kauniita rantoja uudesta perspektiivistä :)

   Poista
 14. Hahaa, meidän pojat ovat taitaneet käyttää ihan samaa "myyntiargumenttia" laivareissujen varalta, vaan heikostipa ovat hekin päässeet risteilyille ;). Täällä myös tehdään nyt kiivaasti kesäsuunnitelmia. Jopa yritämme mekin nyt tehdä muutakin kuin vain remonttijuttuja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taitaa olla aika yleinen neuvotteluase lasten keskuudessa :).
   Teillä on Idurissa asiat jo niin hyvällä mallilla, että todellakin voitte viettää jo rennompaa kesää. Toivotaan, että säät suosivat kaikenlaisia suunnitelmia.

   Poista
 15. Laivareissu on varmasti lasten mieleen!
  Söpöt lahjat ja niin kesäiset kielot ja lemmikit!
  Meillä koulujen loppuun on vielä aika matka.
  Taitaa loppua vasta 24.6, Suomen juhannusaattona! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän on vielä pitkä matka lomaan! Luulen, että ensi vuonna työssä käyvänä toivoisin pojille samanlaista aikataulua. Nyt sentään pystyn vahtia lomanviettoa vierestä heti aikaisesta kesästä ;).

   Poista
 16. Täällä on käytössä ihan samat argumentit ja sama tuskailu liian isosta kokoonpanosta☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kohtalotovereista. Meitä taitaa ollakin monia.

   Poista
 17. Viidelle reissujen varaaminen on hankalaa. Yleensä olemme päätyneet esim. Siljalla ottamaan kaksi Promenade hyttiä. Meidän lapset rakastivat risteilyä, mutta aika nopeasti kasvoivat siitä ylitse. Viimeksi kun kyselin risteilyhalukkuutta, niin leffa ja pizza olivat kiinnostavammat. En ole itsekään mikään risteilyihminen, niinpä ei tule enää käytyä.

  Meillä on kesälomasuunnitelmat vielä kesken. Kova on pähkäily, että jäämmekö Latvian ja Liettuan jälkeen vielä Viroon vai emme. Jos tässä kovin kauan vielä mietimme, niin ei varmaan tarvitse jäädä Viroon, kun ei löydy enää mitään kivaa ja sopivan hintaista majoitusta viidelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin mietimme hetken kahden hytin ottamista. Mutta sitten iski järki. Ihan varmasti pienin nukkuisi kuitenkin vanhempien vieressä, joten siinä ei paljon toisen hytin lisätila auta. Tarvittaisiin jättisänky. :)
   Yllättävän nopeasti paikat kesällä täyttyvät, joten matkasuunnitelmia "auttaa", kun ne jättää viime tinkaan. Tarpeeksi myöhään heränneenä voikin jäädä kotiin. ;)

   Poista
 18. Teillähän on kiva kesä edessä, plajon kivaa puuhaa. Itse matkailen Suomessa ja heinäkuussa lennän Valneciaan pariksi viikoksi. Ja jos vielä jonkin extemporematkan keksisi vielä lomalleen :)

  VastaaPoista
 19. Reissut ovat ihania, mutta niiden varaamisesta saa migreenin, erityisesti jos haluaa nähdä hieman vaivaa ja tutkia myös hieman hintoja ja vertailla. Meilläkin etelänmatkasuunnitelmat vaihtuivat Latvia matkan suunnitteluun. Tytär haluaa niin kovin nähdä missä on syntynyt, niin nyt me se tehdään. :)

  Kivaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia!
   Minä todella olen se, joka haluaa aina vertailla ja punnita vaihtoehtoja. Se on rasittavaa! Kun osaisikin vain napata ensimmäisen reissun ja olla siihen tyytyväinen, välttyisi isolta stressiltä ;)
   Latvia on varmasti hyvä kohde kesällä, etenkin kun on noin hyvä syy sinne matkustaa :)

   Poista
 20. Tunnen tuon saman tuskan reissujen varaamisen suhteen. Ihan hirveää hommaa ja varsinkin silloin, kun niitä lapsia on enemmän kuin se kaksi. Itsellä ihmetystä joku aika sitten herätti Ruotsin hotellien perhehuone mitoitus, joka oli joissan tapauksissa vain yhdelle lapselle. Itse, kun ymmärrän, että perhehuone on tarkoitettu niille joilla lapsia on enemmän kuin yksi tai kaksi. Ja isolla poppoolla, kun on tarkoitus lähteä liikenteeseen, niin saa kyllä olla hyvissä ajoin liikkeella varausten suhteen, jos haluaa jonnekin lähteä ylipäätänsä ja vieläpä kohtuu hintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten helppoa olisikin mennä pariskuntareissulle jonnekin. Voi että. Sen kun nappaisi lennot ja katsoisi majoituksen vaikka vasta perillä ;).
   No, meillä nyt on tuo risteily koko sakille ja mummun mökille taitaa varaustilanne olla aina suosiollinen :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!