.

.

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Uusia ideoita grilliin


Alkukesä on kokeilevan grillauksen kulta-aikaa. Uusia makuja tekee mieli testata, kun grillauksessa on vielä uutuudenviehätystä. Meidän grillissä on viimeksi käristetty pekoniin käärittyjä raparperinvarsia ja ihanan halloumi-salaatin täytteeksi sopivat nektariinit.

Reseptit uusiin grilliherkkuihin löydät tästä postauksesta, josta saat myös vinkkejä siistimpään grillaukseen. Sain nimittäin tilaisuuden olla mukana Indiedaysin ja SAGAn kampanjassa. Leivinpaperi ja folio ovat kampanjayhteistyön myötä olleet meillä ahkerassa käytössä grillauspuuhissa.


Laadukkaasta leivinpaperista ja foliosta voi taitella grillipellin, jonka päällä grillaus on siistiä ja näppärää. Grilli pysyy alustan ansiosta puhtaana, ja ruoka valmistuu tasaisesti tarttumatta. Ritilätaso vaatii folion leivinpaperin alle, mutta sileän parilan päällä grillatessa pelkkä korkealaatuinen leivinpaperikin riittää alustaksi.

Meillä ei tämän innovaation jälkeen enää grillata ilman alustaa. Niin paljon helpommalla pääsee, kun ei tarvitse grilliä puhdistaa ruoanlaiton jälkeen. Palaneen rasvan ja marinadiroskan hinkkaaminen on ollut aiemmin aivan kamalaa puuhaa. Kokeile sinäkin ihmeessä tätä ideaa, ellet jo grillaa siististi.



Sitten luvattuihin resepteihin. Olen aika usein täällä mainostanut pitäväni erityisesti suolaisen ja makean yhdistelmästä. Grillatut nektariinit ja halloumi salaattipedillä kutkuttaa juuri niitä makuhermoja.

Grillattu nektariini-halloumi -salaatti (2-3 annosta)

Ainekset:
pussillinen salaattisekoitusta (minulla oli erilaisia baby leaf -salaatteja ja rucolaa)
3 nektariinia
200 g halloumijuustoa

Grillauskastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikamaustetta
0,5 tl chilirouhetta
1 rkl sokeria tai vajaa rkl hunajaa

Pese nektariinit. Halkaise ne ja poista kivi. Leikkaa nektariinit lohkoiksi. Viipaloi halloumi. Sekoita grillauskastikkeen ainekset. Grillaa nektariinilohkot ja halloumi parilalla leivinpaperialustan päällä ja sivele pinnalle grillauskastiketta.

Tarjoile lämpimänä salaattipedillä.



Jonkinlaiseksi somehitiksi ovat nousemassa pekoni-raparperit, joita piti meidänkin testata. Ihan kokeilun arvoinen tuo hitti on, mutta tuskin meillä ihan heti näitä grillataan uudestaan. Maku oli sen verran kirpakka.

Vinkkaisin kokeilijoille valitsemaan grilliin ohuita raparperinvarsia ja mahdollisesti tuplamäärä pekonia niiden ympärille. Raparperin maku sopii kyllä pekonin kanssa, mutta on tässä helposti liian hallitseva.

 

Grillatut pekoni-raparperit

raparperinvarsia
sokeria
pekonia

Pese ja kuori raparperit. Katkaise sopiviksi pätkiksi ja sokeroi varret. Kieputa pekonia raparperin ympärille. Grillaa kypsäksi askartelemasi grillipellin päällä.




Kesällä on ihana viettää myöhäisiä grilli-iltoja kotiterassilla. Iltoihin toivoisi lämpöä ja auringonvälkettä. Maisemassa on silloin veneitä ja sopivan vilkasta kesäfiilistä. Sellaiset grilli-illat kotona ovat yksi odotetuista kesäjutuista.

Tällä kertaa tunnelmaa piti hakea kynttilöistä, sillä taivas oli tumma ja maisema sateesta hiljainen. Toivotaan, että "perinteinen juhannussää" saatiin nyt viikkoa ennen ja keskikesän grillauksia ilahduttaisi taas ansaittu aurinko.

Onko sinulla uusia grillausideoita?

Terveisin Katja

Instagram-sivuni löydät TÄÄLTÄ.  Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit tykätä blogin sivusta ja tilata päivitykset TÄÄLLÄ. 

31 kommenttia:

  1. Kiitos tuosta vinkistä, olenkin jotain folioalustoja käyttänyt, mutta enpä ole ajatellut, että pelkkä foliokin riittäisi, jatkossa meilläkin siis grillaillaan huomattavasti siistimmin!

    Toivotaan, että juhannuksena olisi vähän mukavammat ilmat totta tosiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen kokeillut folioalustoja, mutta tämä on kyllä kätevämpi. Ja halvempikin tapa :) Aika hyvältä näyttävät nyt juhannuksen ennusteet.

      Poista
  2. Mielenkiintoisia makuja. Meilläkin on pakko laittaa ruoat folion päälle grillatessa. Valurautaiset tasot ovat menneet jo huonoon kuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin grilli on jo parhaat päivänsä nähnyt. Pitäisi uusia, mutta alustoilla ehkä grillataan vielä tämä kesä.

      Poista
  3. Hyvä vinkki tuo folio ja leivinpaperi. Laitan heti juhannuksena testiin... Grillin puhdistaminen on aina niin kova homma.

    VastaaPoista
  4. Minäkin aion kokeilla noita raparpereja pekonilla. Tosin muut täällä ei ole niin kokeilunhaluisia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään lapset innostuneet. Vanhin maistoi, mutta ei kehuja :)

      Poista
  5. Oi mitä herkkuja! Täällä ei olla oikein päästy vielä grillauksessa vauhtiin, siis kokeilujen merkeissä. Mutta, juhannukseksi mies lupasi kokeilla jotain uutta.
    Aurinkoista juhannusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Paras grillauskesä lienee vielä edessä, joten hyvin ehtii.

      Poista
  6. Kiitos vinkistä - meillä isäntä hoitaa grillauksen ja käyttää folioalustoja, mutta tuo leivinpaperikikka on kyllä kokeiltava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tämä kikka säästää nimenomaan isännän vaivoja :D

      Poista
  7. Toi grillialustavinkki on kyllä ihan yliveto! Bongasin sen
    viime kesänä jostain blogista, sen jälkeen ei olla muita
    alustoja käytettykään.

    Grillatut nektariinit kuulostavat herkullisilta.
    Tämä salaattiresepti lähtee testiin per heti :-)

    Ihanaa juhannusta koko teidän poppoolle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija. Tämä askarreltu alusta on minusta paljon parempi kuin kaupasta ostettavat grillialustat. Kätevää. Blogeista saa hyviä vinkkejä :)

      Poista
  8. Vitsi näitähän pitää kokeilla. Arvaa grillataanko aina samaa ja samaa. Näytän tämän miehellekin. Ihanaa juhannusta teidän perheelle Katja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Melkoinen grillijuhannus tulikin. Syömingit ovat karanneet käsistä, kun ei tarvi grilliäkään putsia :D

      Poista
  9. Kiitos kivoista vinkeistä! Täytyykin testata tuo halloumin ja nektariinin liitto!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä. Myös persikka sopii tähän.

      Poista
  10. näyttää tosi hyvälle, pitänee pian kokeilla!
    Muuten mun blogissa on arvonta, jos halaut käydä kurkkaamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Micu. Täytyypä tulla kurkkaamaan :)

      Poista
  11. Kas, kas - enpä minäkään ole ennen kokeillut leivinpaperia. Kiitos hyvistä vinkeistä ja ihanaa juhannusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä on tosi hyvä vinkki. Helppo testata ja itse todeta.

      Poista
  12. Pitäisi tässä keksiä uusia juttuja grillaukseen, kun vanhat on niin käytetty. Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
  13. Oi työkaverinikin puhui noista raparperipekonirullista. Täytyy kokeilla! Ihanaa juhannusta teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuire. Kyllä noita pitää testata, että tietää mistä puhutaan ;). Olivat ihan syötäviä, vaikka ei minun suosikiksi nousseetkaan. Hittijuttu silti.

      Poista
  14. Ihanaa juhannusta! Pekoni -raparperit täälläkin tekeytymässä 😄😄

    VastaaPoista
  15. Kiitos tästä ideasta. Kokeilen kyllä heti kun tilaisuus tulee.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!