.

.

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Nostalgiamatkailua ja tuulettumista


Blogi on päivittynyt aika usein näin sunnuntaisin. Tilastoista huomaan, että sunnuntaijuttua jo osataan odottaa. Tässä tulee nyt taas reissuterveisiä ja festareitakin. Viikossa ehtii sinne ja tänne, kun on kesä ja loma.

Monesti parasta ja mieleenpainuvinta tapahtuu vähän ex tempore. Kun vain keksii, että mennäänpäs ja tehdäänpäs. Vähän äkkiä tullut ajatus nostalgiamatkasta Vaasaan ja luontomatkailusta Merenkurkussa taisi olla tämän kesän paras reissu.


Halusimme esitellä lapsille meidän vanhempien nuoruutta ja opiskelijaelämää Vaasassa. Todistella, että vanhemmatkin ovat joskus olleet nuoria ja tehneet muitakin asioita kuin töitä ja keitoksia seitsemän litran kattiloissa.

Oli hauska palata yliopistolle ja huomata uudestaan miten kaunis campusalue Vaasassa onkaan. Merenrantamiljöö ja uuden ja vanhan arkkitehtuurin yhdistelmä on hieno. En tosin yhtään muista tunnelmoineeni campuksen kauneutta opiskelijana. Nämä ovat selvästi nostalgisesti värittyneitä keski-ikäistyvän rouvan ajatuksia.


Teimme Vaasan visiitin yhteydessä yön yli reissun Merenkurkun maailmanperintökohteeseen ihmettelemään merestä kohoavaa maata ja saaristokylien idyllisiä maisemia. Tuo kohde oli kokonaisuudessaan niin mieleenpainuva, että aion tehdä siitä myöhemmin oman jutun blogiin.

Merenkurkun maailmanperintöalue ansaitsee isompaa huomiota. Niin upea luontomatkakohde ja elämys maisemien rakastajalle. Ihmettelen, että aikanaan opiskelijana en tiennyt Merenkurkun luontoelämyksestä mitään, vaikka asuimme Vaasassa viisi vuotta. Enkö todella ollut yhtään kiinnostunut ympäristöstäni silloin vai oliko alueen markkinointi vain niin heikkoa? Haluan kallistua jälkimmäiseen syyhyn. Ettei ihan kaikki valaistuminen johtuisi vuosien kulumisesta.


Raippaluodon sillalta on matkaa Svedjehamniin vielä reilut parikymmentä kilometriä.


Pohjanmaalla ollessa vietimme pari yötä myös lapsuudenkotini maisemissa. Oli aika hyvästellä vanha kotitalo, joka on nyt saanut uudet asukkaat. Rannassa ei voinut harmiksemme uida, sillä vesi oli sameana sinilevästä. En muista levää lapsuudesta ollenkaan. Jotkin asiat olivat ennen ihan oikeasti paremmin.


Kesällä blogiin tulee talletettua reissujuttuja. Kotonakin on silti viihdytty. Viime päivinä on viihdytty tavallista hiljaisemmassa kodissa, kun lapset ovat mökkeilleet isovanhempien seurassa. Kummallista miten paljon yhtäkkiä on aikaa, kun ei ole kotona normaalia perhehärdelliä huolehdittavana. Olen silti tehnyt vain kivoja juttuja ja jättänyt "odottavat hommat" odottamaan. Vuodet äitinä ovat opettaneet, että omaan hetkeen pitää tarttua silloin kun se on.


"Lapsettomana" on päässyt tuulettumaan musiikkijuhlilla. Paula Vesalan keikkaa oikein odotin ja se kyllä täytti odotukset. Kaija Koosta tykkäsin myös ja instassa jo tunnustin, että parin viileän juoman jälkeen Roope Salminen Koirineen oli minusta aivan hulvattoman hyvä bilebändi.


Ja koska tässä blogissa usein käsitellään ruokajuttuja, päätän raporttini viimeisimpään makuelämykseen. Onnistuin musiikkijuhlilla saamaan tuosta siasta parhaat palat. Niin hyvää wokattujen perunoiden ja juuresten kanssa. Festariolosuhteissakin voi nykyään saada makuelämyksiä.Nyt on kiire hakea lapset kotiin, sillä seuraavaksi suunnittelin jo tarttuvani "odottaviin hommiin".  Pitää saada elämää taloon. Elokuun ensimmäinen viikko tuo vielä kaikenlaista kesänviettoa, mutta pikkuhiljaa mieli jo asettuu arkivaihteelle. Kyllä sen aistii ilmassa, että rutiinit pian palaavat. Saavat näin pitkän ja hyvän kesän perään tullakin. Mikään ei droppaa minulle tästä kesästä jäävää tunnelmaa!

Terveisin Katja

Instagram-sivuni löydät TÄÄLTÄ.  Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit tykätä blogin sivusta ja tilata päivitykset TÄÄLLÄ. 

22 kommenttia:

 1. Äiti-ihmisenä pitää osata huomata omat vapaat hetket. Ne tolkuttoman lyhyetkin. On uskomatonta miten tehokas sitä nykyään on. Ja oma rauhallinen kahvihetkikin voi olla ilon aihe. Tosin mun lapset alkaa olla jo sen ikäisiä, että omia hetkiä on jo usein.

  Mä olen huomannut myös, että sunnuntain postaukset ovat luetuimpia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kanssa ei voi juuri etukäteen suunnitella milloin voi itse rentoutua. Minusta on kyllä tullut aika haukka huomaamaan oikean hetken. Työhanskat putovat juuri siinä kohti, kun tilaisuus tulee ;).
   Sunnuntaisin ihmisillä lienee eniten aikaa surffailuun.

   Poista
 2. Sitähän on reissattu ihan tässä kotikulmilla :) Maailmanperintökohdetta on alettu vasta viime aikoina markkinoimaan vähän enemmän. Aikaisemmin se on ollut enemmänkin aktiivisten luonto-ja eräihmisten vierailupaikka, oma helmi, jota on taidettu tarkoituksellakin pitää piilossa massoilta :) Tai siltä ainakin on tuntunut. Nykyisin siellä käy turisteja kaukaakin ulkomailta tähyilemässä maan kohoamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosien jälkeen Vaasa näytti entistä viehättävämmältä ja ehkä vähän pienemmältä. Vuosien kulumista ja nostalgiaa...Muistojen kultautumista :)
   Arvelinkin, että maailmaperintökohde ei ole ollut tapetilla aiemmin. Näkötornikin on valmistunut myöhemmin. Hieno alue kyllä kiinnostaa varmasti joukkoja, jos maine kiirii. Luontomatkailu on nousussa muutenkin. Luulen, että mekin sinne palaamme vielä joskus. Pidempi patikkareitti kiinnostaa. Kohta 3vee ei ollut sille polulle oikeaa seuraa.

   Poista
 3. Kuullostaapa ihanalta teidän kesä, juuri tuollaista on täälläkin tänä kesänä harrastettu, mennäänpäs ja tehdäänpäs matkailua! Ja hyvä se lapsille kertoa, että isä ja äiti ovat joskus tosiaan olleet nuoriakin, jotenkin nuo lapset ja nuoriso ilmeisesti ajattelevat meidän syntyneen vanhoina... Te olette kyllä niin kaunis ja komea pari! Arki alkaa täällä huomenna, viiden viikon kesäloma on ohi ja on aika palata töihin, lomaltapaluukakku on parhaillaan uunissa, ajattelin yllättää työkaverit, en nimittäin juurikaan harrasta töihin leipomista 😊. Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu :). Lomaltapaluukakku aloittaa arjen juhlavasti. Onneksi iltaisin vielä voi nauttia kesästä. Elokuussa on kesäfiilistä vielä pitkään, kun ulkona on valoisaa ja kaunista töiden jälkeenkin. Voimia sinulle loman jälkeiseen <3

   Poista
 4. Ihania reissukuvia! <3 Sama täällä, että reissupostauksia tulee tehtyä kesällä enemmän ja erityisesti tänä kesänä niitä onkin tullut blogiini paljon.
  Voi miten ihana, että olette tehneet lasten kanssa retken nuoruusvuosiin. Itsekkin oli varmasti kiva muistella " vanhoja"! Ihana kuva teistä, tuolla instan puolella jo sitä katselin! <3
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita. Kesällä on niin paljon tekemistä. Oikein vaikea valita minne kaikkialle menisi. Ja sitten on ne kaikki kesätraditiojutut, jotka pitää "suorittaa" - ilolla tietenkin ;).
   Tämä nostalgiamatka oli jotain "uutta", josta on puhuttu jo useampi vuosi. Jos sitten joskus kymmenen vuoden päästä taas uusiksi.
   Muiden blogeista olen saanut monta kivaa reissuvinkkiä, joten reissuista luen mielelläni :)

   Poista
 5. Kauniita kuvia! Ja, hauska tuo possu, oltiin pe "lapsettomina" juhlimassa ja possua sielläkin tarjottiin. Mukavaa alkavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Possua syö aina silloin tällöin, mutta harvemmin paistista saa kasvokuvaa :D

   Poista
 6. Ihanan rennolta kuulostaa kesänne vietto.Tuo on just parasta,että mennään fiiliksen mukaan.Liiallisista aikatauluista tulee vaan ressi ja väsy :) Voi kun sitä rentoutta ja spontaanisuutta jäisi myös syksyn ja talven arkeen..Mutta nautitaan vielä kesästä.Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne. Aikatauluttomuus on oikeaa lomaa. Epäilenpä, että rentous ei ole meidän tulevan syksyn sana. Paljon on muutoksia edessä, ja arki vaatii tiukkaa suunnitelmallisuutta. Mutta josko se siitä sitten ajan kanssa rutiinilla taas rentoutuisi :)

   Poista
 7. Ihana ex tempore-reissu! Sä olet kyllä niin onnellisen, kauniin ja hyvinvoivan näköinen perheenäiti, kerro salaisuutesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana reissu, kyllä :).
   Kiitos kehuista. Voisin kyllä kommentoida aivan samoin sinun blogissasi <3.

   Poista
 8. Minä priorisoin aina oman ajan, jos siihen on vaan jotenkin mahdollisuus :) Eipä usein ole, mutta silti ne vähäisetkin priorisoinnit näkyvät siinä, että tehtävien asioiden lista ei ikinä lyhene. Ehkä sitten 15 vuoden päästä koittaa sekin vaihe, että ajoittain lista jopa lyhenisi. Tänään olen käyttänyt kokonaisen lomapäivän ikkunoiden pesemiseen ja tunnen itseni hyväksi ihmiseksi :D :D

  Me kävimme pari vuotta sitten elämämme ensimmäistä kertaa Vaasassa ja tykkäsimme paljon. Kävimme sellaisella Merenkurkun risteilylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunoiden pesemisestä syntyy sellainen sädekehä pään päälle, että siitä riittää ainakin vuodeksi :D
   Vaasa on kaunis ja kiva kaupunki. Mutta muistan siellä asuessa kokeneeni kaksikielisyyden välillä vähän haasteelliseksi. Työelämässä oli välillä "hupaisia tilanteita". Hämeessä on siinä mielessä armollisempaa.

   Poista
 9. Kuulostaa aivan täydelliseltä, ihanaa tekemistä sekä viisin että kaksin :). Se on muuten vaan niin hassua, että hetki omaa aikaa ja lapsettomuutta saakin taas äkkiä kaipaamaan sitä, että saa seistä hämmentelemässä niitä megakattiloita! Minäkin olin juuri nuorimmaisestani viikon erossa, mutta onneksi teinipoika antoi kerrankin suukotella, kun tavattiin, niin sain ikäväni kuitattua ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi. Juuri niin se on, että kotia ja katrasta katsoo aivan uusilla lempeillä silmillä heti, kun on ollut vähän erossa. Jopa eteisen kaaoksessa on jotain "viehättävää"...sen hetken, kunnes lumous haihtuu :D
   Teinipojan suukottelu on minullakin haaveissa muutaman vuoden kuluessa.

   Poista
 10. Mahteja nuo teidän festarimeiningit. En ole kuin kerran käynyt Pori Jazzeilla, mutta muutoin en ikinä festareilla. :) Olette muuten todella kaunis pari. :)

  Juu ei taida muksut aina ihan heti ymmärtää, että meillä vanhemmillakin on ollut ihan oma elämä, ennen heitä.

  Kivaa sunnuntaita Katja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia :). Livemusiikki kesäfestareilla on tullut meille yhdeksi odotetuimmista kesäjutuista. Joka vuosi nähdään vähän eri esiintyjiä ja löydetään uusia suosikkeja. Siinä vain on jotain :). Onneksi meillä on aika sama maku...etten minä joudu kärsimään mistään hevistä :D. Kerran olen minäkin vain jazzeille päässyt, mutta se olikin ihan mahti kerta. Sinne kun vielä joskus onnistuisi....

   Poista

Kiitos kommentistasi!