.

.

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Ajatuksia bloggaamisesta. Miksi bloggaan?


Moni blogiystäväni on nyt pohtinut bloggaamista teksteissään. On kirjoitettu paljon sellaista, minkä minäkin allekirjoitan. On nyökytelty tämän harrastuksen antoisuutta. Kiitelty blogimaailman sosiaalista vuorovaikutusta ja blogitapahtumien tuomaa piristystä.

On todettu, että bloggaaminen on hyvin opettavaista. Tämän harrastuksen myötä pysyy kiinni ajan ilmiöissä. Voi saada vinkkejä matkailuun, kokkailuun, lastenkasvatukseen, harrastuksiin, arkeen ja juhlaan. Oppii kirjoittamisesta, valokuvauksesta, tietotekniikasta, toisista ihmisistä, elämäntavoista ja ajatusmaailmoista. Oma näkemys laajentuu.Samalla oppii tuntemaan itsensä paremmin. Kirjoittaessa ja toisten juttuja lukiessa tulee jäsenneltyä ajatuksia; millainen minä olen, miten ajattelen, mistä pidän ja mikä on minun tyylini.

Moni haluaa säilyttää blogijutuissaan positiivisen sävyn. Se on järkevää, sillä blogin tyyli vaikuttaa kirjoittajankin mielialaan.


Blogin julkisuus paksuntaa nahkaa. Bloggaaja ei voi liikaa välittää muiden mielipiteistä. Oman blogin takana täytyy voida seistä. Bloggaaja ei saa välittää siitäkään, että harrastusta saatetaan vähätellä tai kummastella.

On aika yleistä, että blogia luetaan vähän salaa. Blogin pitäjälle ei haluta paljastaa, että blogi kiinnostaa. Toisaalta blogi voi tuoda elämään aivan uusia ihmisiä. Bloggaajien oman yhteisön lisäksi blogin kirjoittaja saattaa saada ajatuksilleen tukea ja haastettakin myös hyvin yllättäviltä tahoilta. Palaute voi olla hyvin mieltä kohottavaa ja uutta luovaa.

Kaikenlainen julkinen toiminta saattaa ärsyttää ihmisiä. Blogi voi siksi vaikuttaa myös negatiivisesti ihmissuhteisiin. Vaikka miten sanansa ja kuvansa asettaisi, tulkinta on aina riippuvainen yksittäisen lukijan kokemusmaailmasta ja elämäntilanteesta.Nainen Talossa -blogi lähti liikkeelle neljä vuotta sitten halusta tallentaa elämän kauniita hetkiä ja kivoja kokemuksia. Halusin myös verestää kirjoitustaitojani ja kehittää visuaalisuuttani. Minua viehätti mahdollisuus oppia ja tehdä jotain aivan uutta ja nykyaikaista. Yksi taustatekijä blogin aloittamiseen oli se, että en halunnut spämmätä Facebookissa, missä nykyään vain harva on aktiivinen. Ajattelin, että blogiin varmasti löytävät ne, joita julkaisuni aidosti kiinnostavat.

En ole kokenut tarvetta rajata aiheitani, vaan blogi on elänyt eri elämänvaiheissa ja kiinnostuksenkohteissani mukana. Matkan varrella olen aiemmin kirjoitellut enemmän taloon ja kotoiluun liittyviä juttuja, kun taas viimeisen vuoden aikana minua on blogista päätellen viehättänyt enemmän kaikenlaiset arjen irtiotot. Siitä voikin helposti päätellä, että pitkän hoitovapaan myötä alkaa kotiseinät jo olla nähty. Myönnän, että kotoilu vaatii jo vaihtelua.Tämän jutun kuvituksissa on jälleen tuota vaihtelua. Olimme lauantai-iltana Tampereen Pyhäjärvellä sisävesiristeilyllä. Siellä tarjottiin maistuva illallinen. Jazzahtava taustamusiikki kohotti risteilytunnelmaa. Sää selkeni juuri sopivasti illaksi, ja saimme ihastella laivan ikkunoista ja kannelta illan punertamia rantamaisemia.

Minulla oli illallisristeilyllä ylläni alennusmyyntilöytö Lindexiltä. Holly & Whyte -malliston vihreä neulejakku sopi tyyliltään risteilyteemaan. Jakku onkin yksi tämän hetken lempivaatteistani. Niin pehmoinen päällä ja niin hyvä vihreä.


Tämä postaus olkoon samalla haastevastaukseni Blogini tarina -haasteeseen jonka sain jo talvella useammaltakin blogiystävältä. Olen pahoillani, kun en millään muista ketä kaikkia pitäisi haasteesta kiittää. Haastevastaus on kuitenkin kai parempi näin myöhään kuin ei milloinkaan.

Herättikö bloggaamisaihe sinussa ajatuksia? Oletko miettinyt miksi sinä bloggaat tai miksi et?

Terveisin Katja

Instagram-sivuni löydät TÄÄLTÄ.  Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit tykätä blogin sivusta ja tilata päivitykset TÄÄLLÄ. 

50 kommenttia:

 1. Bloggaaminen on kokonaisvaltainen harrastus, jota teen ilolla toivoen tuottavani hyviä tunnelmia myös lukijoille. Sinä olet ihastuttava, aito ihminen. Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuija. Ansaitset nuo samat kehut myös itse :).
   Juuri sellaisissa hyvän tunnelman blogeissa viihdyn. Blogiharrastus on tosiaan kokonaisvaltaista niin, että blogi kulkee mukana kuvakulmina ja juttuaiheina helposti vähän kaikkialla.

   Poista
 2. Olen tämän uuden blogini alussa kirjoittanut aiheesta: miksi bloggaan. Nyt luin sen uudestaan monen kuukauden jälkeen. Siellä on paljon samoja asioita kuin sinulla. Bloggaaminen on hieno harrastus ja pääasiassa kaikki siihen liittyvä on ollut positiivista. Tuohon yhdyn myös, että jotkut lukevat salassa blogeja... ei paljoakaan aikaa, kun huomasin yhden ihmisen puheissa, että hän oli lukenut blogiani. Julkinen toiminta tosiaan saattaa ärsyttää ihmisiä.
  Blogiasi on kiva lukea. Sinulla on raikkaita mielipiteitä. Kiitos, että bloggaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista Tuula :)
   Muistankin nykyisen blogisi alkutaivalta ja pohdintaasi bloggaamisesta. Minulla on samanlaisia kokemuksia. Ymmärrän kyllä hyvin, että vieraampien ihmisten voi olla hankalampi kertoa lukevansa juttujani. Aina ilahduttaa, jos joku antaa sellaista palautetta.

   Poista
 3. Samoja ajatuksia on pyöritelty ja kirjoiteltukin omaan blogiin. Tuo salassa lukeminen on mielenkiintoinen ilmiö, itse olen niiden blogien lukijoissa, joita käyn lukemassa, kommentointi tahtoo välillä vähän ontua, kun aina ei vaan ole aikaa. Itselle bloggaus on tuonut paljon uusia ideoita, lähinnä ruoan laittoon, sitä kun joutuu "harrastamaan" ihan päivittäin, on ollut kiva löytää helppoja, uusia makuja ja kokeilla uusia juttuja sen iän ikuisen jauhelihan ja makaronin sijaan.

  Ihania kuvia ja sinä se olet aina niin kauniina kuvissa! Ihanan värinen on tuo jakku, sopii sinulle tosi hyvin!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu <3. Luinkin sinun juttusi aiheesta. Minullakin kommentointi on vähän ontunut, kun tulee luettua blogeja niin paljon puhelimen kautta. Aikakin on kortilla. Täällä kuitenkin ollaan ja seuraillaan :).
   Salassa lukeminen on minusta ihan ok silloin, kun siihen ei liity mitään kyräilyä.

   Poista
 4. Jos olisin kateellisuuteen taipuvainen, niin nyt voisin olla hiukan kateellinen (ja olenkin) taidostasi kirjoittaa. Juuri noinhan tuo bloggaus menee ja ehkä samankaltaisia ajatuksia omassakin päässä ollut, mutta hirmuisena sekamelskana. Ja vielä, että sen sekamelskan saisi selkokielisesti kirjoitettu, juu ei.

  Ihanaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija :). Minulla on tämä aihe ollut mielessä jo jonkin aikaa. Se on ehtinyt siten jäsentyä, joten tekstistä tuli tolkku ;).

   Poista
 5. Hyvin samoilla ajatuksilla täällä mennään. Hyvin kirjoitettu ja hyvä postaus. Ja, itseasiassa samaisesta aiheesta on luonnos odottamassa julkaisuaan. Ja, vielä tekstiisi voisin lisätä että bloggaaminen on kivaa vaihtelua itselle, kun kotona neljän miehen kanssa on. :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nimenomaan mukavaa vaihtelua tästä harrastuksesta saa. Me "naiset talossa" tiedämme, että naisnäkökulmaa on hyvä päästä purkamaan jonnekin :D

   Poista
 6. Itse kirjoitan, että jää asioita talteen esim. sisustusideat, matkajutut, diy, leivontajutut..Ja lisäksi toivoo, että niistä on hyötyä myös muille. Jotkut jutut saavat paljon lukijoita esim. Benalmadenan matkakertomus oli oikein suosittu. Tuo vihreä jakku on nätti, sopii hyvin tummansinisen kanssa yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku. Olen jo pitkään tykännyt voimakkaasta vihreästä. Se on aika epätavallinen väri, mutta sopii omiin sävyihini. Ei aina tarvitse olla niin beige ja musta :):
   Asioiden taltiointi on minullekin tärkeää. Pidän vielä valokuva-albumejakin, vaikka se taitaa olla vanhanaikaista. Hyvien ideoiden jakamisesta saa hyvän mielen ja kivaa palautetta :) Pitääkin tsekata olenko huomannut lukea tuon matkajuttusi.

   Poista
 7. Jo pidemmän aikaa bloggaaminen on minusta tuntunut vähän takkuiselta ja väkinäiseltä. Samat aiheet pyörivät, eikä valokuvaukselle tunnu löytyvän aikaa eikä intoa. Koko ajan ei voi sisustaa, joten olen laajentanut aihepiiriä. Toistaiseksi olen päättänyt jatkaa, mutta kuinka kauan...siitä olen kiitollinen ja onnellinen, että lukijat tuntuvat pysyvän, vaikka postaustahti on hitaanlainen. Ihania ihmisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvin tuttu tunne että välillä tämä takkuaa. Nykyään suurin ongelma on löytää tälle sopivasti aikaa. Pelkäänpä, että työelämän aloittaminen voi tehdä harrastukselle tauon. Toivon kuitenkin, että sinä ja minä jatkamme harrastusta vielä pitkään tavalla tai toisella. Ei se bloggaustahtikaan niin tärkeä aina ole, kun on vakiintunut lukijakunta. Vaikka kyllä se välillä tuo itselle painetta, kun huomaa tilastoista, että lukijat kaipaavat uutta tekstiä ;).

   Poista
 8. Hyvä teksti! Samoista syistä itse aloin kirjoittamaan pitkän pohdinnan jälkeen :) Elämänmeno on osoittanut, että aikaa ja mielenkiintoa asiaan on vaihtelevasti, se on vain tosiasia ja hyväksyttävä. Asiat pitää kuitenkin muistaa pitää tärkeysjärjestyksessä :) Syksyn tullen ehkä aikaakin löytyy taas enemmän. Haluan kyllä jatkaa matkaani bloggailun saloihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aikapula on kaikille varmasti tuttu tämän harrastuksen kanssa. Blogiahan voisi päivittää vaikka joka päivä, jos sellainen olisi mahdollista. Itselle juttu viikossa lienee nyt aivan maksimi. Voi olla että tahti syksyn työelämää kohti vielä harvenee. Harrastusta en haluaisi jättää.

   Poista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Ihana jakku. Minä kokeilin tuota samaa takkia viininpunaisena (syksyn mallistossa), mutta pihiys iski.

  Mistä itse eniten saan irti - ja blogit jotka itse asiassa kiinnostavat minua eniten - ovat tavallisten, todellisten inhimillisten ja aitojen naisten kirjoittamia juttuja elämästään. Arjen iloista ja suruista, valoista ja varjoista, ihmisen epävarmuuksista ja inhimillisyydestä, sateesta ja tornadoista. Mielenkiintoisinta on siis juuri se, että nämä kirjoittajat raottavat ovea ”omaan sisimpäänsä”, he kertovat jotakin itsestään.

  Toki minua kiinnostavat myös kirja- ja kokkausvinkit- ja vaaterakastaja kuin olen - pukeutusmisvinkit.

  Kiitos valoisasta ja fiksusta blogistasi, jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa <3
   Minä katselin syksyn mallistosta tuota jakkua sinisenä. Voi kun tekisi mieli hankkia se. Mutta tämän vihreän sain 70 prosentin alesta, joten hinta oli tosiaan aika edullinen ;).
   Tavallisuus kiinnostaa minuakin blogeissa paljon enemmän kuin luksus tai vain yksi aihepiiri. Avoimuus vaatii rohkeutta ja oikein annosteltuna se on blogin suola. Aivan kuten Sutkautuksia-blogissa :)

   Poista
 11. Hyvin tuttuja ajatkuksia! Ja tuo, että ihmisen elämästä tehdään oletuksia, jouduin viimeksi viime viikolla "tappelemaan" asiasta ihmisen kanssa, jonka luulin olevan ystäväni. Huoh. Minä bloggaan saadakseni omaa juttua ja vastapainoa kotiäitiarjelle, ollakseni perillä jutuista ja saadakseni paikan, missä jakaa kuvia. Niitä kun kertyi mm. tältä kesältä 7000 kappaletta, sain sentäs yhden kuvakirjankin tehtyä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia tosiaan kertyy, kun "elää" kameran kanssa. Mutta muutenkaan ei osaa olla :D
   On ikävää, että blogi sotkee ystävyyttä. Minäkin välillä aistin, että blogi jollain tavalla harmittaa. Joissain ihmissuhteissa on vaan parempi olla kuin blogia ei olisikaan. Jutellaan sitten muista aiheista.
   Oletuksilta ei tietysti voi välttyä, sillä tokihan blogi luo ihmisestä aina jonkinlaista kuvaa.

   Poista
 12. Hyviä ajatuksia! Samoja juttuja pyörii joskus päässä ja pahin kritisoija taidan olla minä itse. Poikakaveri ei ymmärrä blogiskenestä mitään ja ihmetteli kun sanoin että bellablogit myytiin ja tokaisi vaan että 'liikkuiko siinä raha?'. Annoin tuiman ilmeen ja sanoin että jotkut tienaa tällä elantonsa, tai osan siitä, ja meni hiljaiseki. Itselleni bloggaaminen on ihana harrastus, jonka kautta uusia mahdollisuuksia mm. yhteistöihin ja tapahtumiin joihin en muuten pääsisi koskaan! Se vaatii paljon ja antaa paljon :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On totta, että blogimaailma on monelle hyvin vieras. Silloin on vaikea jakaa mitään harrastukseen liittyvää. Läheisiltä tietysti toivoo sen verran kiinnostusta, että voisi joskus keskustella itselleen tärkeistä asioista. Siinähän tietämätönkin oppii maailmasta uutta ;). Minulla perhe on onneksi hyvin kannustava tämän harrastuksen kanssa :).

   Poista
 13. Kivasti kirjoitit (taas). Ihan itsesi näköisesti niinkuin aina ja se on juurikin se syy, miksi näitä juttujasi niin mieluusti luen.

  Itselleni blogi on sellainen kiva henkireikä ja pakopaikka, jonne voi tulla aina silloin kun siltä tuntuu ja vastaavasti pysyä pois, jos ei tunnu.
  Eli kirjoittelen vain silloin, kun on sellainen olo, että tekee mieli kirjoittaa. Väkisin ei synny mitään hyvää. Eikähän sellaista väkisinväännettyä tekstiä ole kiva lukeakaan, koska sen sieltä rivien välistä niin hyvin aistii.
  Aiheetkin on mitä milloinkin, mutta sellaista se on elämä :). Ja vaikka aluksi päädyinkin tänne blogimaailmaan sisustus-aiheisten blogien perusteella (jollaista oli itsekin tarkoitus enimmäkseen kirjoitella, mutta kaatui siihen, kun aloin heti alkumetreillä rönsyillä), luen kuitenkin kaikkein mieluiten blogeja, joissa kirjoittaja kirjoittaa siitä, mikä milloinkin ajankohtaiselta tuntuu. En jaksa enää innostua kovin rajatusta aiheesta. Paitsi, jos se sattuu olemaan itselle erityisen ajankohtainen..

  Joskus olen miettinyt sitä, että olisi kiva kuulua johonkin "viralliseen" blogiyhteisöön, mutta jos se edellyttäisi sitä, että pitää postata jostain tietystä aiheesta tai tietyin väliajoin, veikkaan, että menisin lukkoon, kun en enää voisikaan toimia pelkästään fiilispohjalta. Jatkan siis mieluiten valitsemallani pilipalipäiväkirja-tiellä :)

  Ja se, mitä kirjoitit tietoisesti valitusta positiivisesta sävystä, on niin totta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 On aina lämmittävää saada palautetta aitoudesta. Sellainen haluan olla.
   Positiivinen sävy on mielestäni ainut fiksu vaihtoehto. Itselleni ei ainakaan sopisi mikään muu. Se on myös pitkänäköinen vaihtoehto.
   Pilipali ei kyllä sovi sanana sinun blogisi yhteyteen. Sinulla on niin kiva oma tyyli ja aito sellainen. Kyllä sen huomaa, kun oikealta fiilispohjalta kirjoittaa <3
   Minulla on pelkästään hyviä kokemuksia blogiyhteisöstä. En ole kokenut rajoitteita, ja lukijakunta on yhteisön myötä laajentunut kovasti.

   Poista
 14. Ihanasti kirjoitettu juttu. Ja monelta osin ajatukset osuvat just omiinkin ajatuksiin. Mutta jos sinun blogistasi jatkan enkä siirry puhumaan itsestäni, niin olen erityisesti tykästynyt tapaasi kirjoittaa: hyvin ja hauskasti kerrottuja juttujasi on aina ilo lukea. Jatka samaan malliin niin täällä ainakin yksi uskollinen lukija viihtyy mukana jatkossakin :) vaikka blogi muilta osin muuttaisikin muotoaan. Jotain kautta aikoinaan eksyin blogiisi ja silloin oli kiva huomata kuinka molemmat olimme juuri aloittaneet tämän hassun harrastuksen. Ihan samoin, oma blogini täyttää lähiaikoina neljä vuotta. On ollut kiva olla seurassasi koko tämän ajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi ihanasta palautteesta <3. Se todella lämmittää, kun ajattelee tätä yhdessä kulkemaamme blogimatkaa. Tosiaan, Villa Idur on minullekin ensimmäisiä ja edelleen tärkeimpiä blogeja, joita seuraan huolella. Sinusta on tullut blogin kautta tuttu ja Villa Idurista sellainen unelmapaikka, jonka vaiheita mielenkiinnolla seuraan. Onnea meille neljävuotiaille. :)

   Poista
 15. Hyvä postaus! Ja hyvä summeeraus sitä, mitä kaikkea bloggausharrastus voi mukanaan tuoda.

  Alunperin aloitin bloggaukset, jotta saisin muistoja talteen elämästä. Siitä se jatkui vertaistuen ja vuorovaikutuksen hakemiseen ja toivottavaasti olen joskus omilla ideoillani inspiroinut muita. Moni asia on tässä vuosien varrella muuttunut ja tänä keväänä olen ensimmäistä kertaa vakavasti harkinnut lopettamista. Mutta onhan tässä kohta bloggaamista takana 7 vuotta. Sen perusteella harrastus on minulle juurikin sopiva, jos kerran seitsemään vuoteen mietin lopettamista :) ja vaikka nyt päätyisinkin lopettamiseen on näistä vuosista jäänyt paljon hyviä muistoja ja myös ystäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä niin toivon, että sinä jatkat blogiasi loputtomiin. Pidän niin kovin hyvällä asenteellasi kirjoittamistasi jutuista, joissa on usein myös painavampaa Asiaa. :)
   Minua vähän mietityttää miten harrastuksen käy syksyllä. Työt kun alkavat, voi tänne tulla taukopaikkoja. En kuitenkaan haluaisi jättää blogia kokonaan. Jos sitten vaikka vähän vielä verkkaisemmin onnistuisi pitämään kirjoitustaitoa yllä.

   Poista
 16. Minä allekirjoitan tuon Annukan vastauksen - hän kun kirjoitti jo sen mitä minun piti vastata :) Juurikin tuo pilipali :D se on niin olo omasta blogista. Sinulla on kiva ja aito blogi ja se vetää tätä lukemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anne :)! En kyllä kutsuisi sinunkaan blogiasi yhtään pilipaliksi. Ihan niin kuin en Annukankaan. Nyt on naisilla itsekritiikki ihan väärällä tasolla :D. Aitoja oikeita asioita ovat täynnä teidänkin sivunne!

   Poista
 17. Moneen kertaahan se on jo todettu, mutta todetaan vielä kerran - hyvä kirjoitus! Useita tuttuja juttuja. Olen myös törmännyt seikkaan, että jotkut eivät vaan kerta kaikkiaan ymmärrä miksi bloggaan. Olen todennut, että kaikkia ei ole kaikkien pakko ymmärtääkään : ) Itse saan vinkkejä muiden blogeista niin kokkaamiseen, sisustamiseen kuin pukeutumiseenkin. Unohtamatta ravintoloita ja monta muuta asiaa. Blogit ovat minulle olleet naistenlehtien korvikkeita. Mahtavaa viikkoa toivottaen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin. Jos ymmärrystä lähtisi kaikilta hakemaan, niin saisi kyllä hakea aika pitkään. Eihän se ole elämän tarkoitus :). Blogit ovat minunkin ajankäytössäni syrjäyttäneet naistenlehdet. Niin paljon mielenkiintoisempaa on lukea aitoja juttuja aidoilta ihmisiltä :)

   Poista
 18. Kyllä, paljon samoja mietteitä mitä itselläni. vVrsinkin pienellä paikkakunnalla salaa seuraaminen saa joskus jopa melko koomisia tilanteita aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Onhan salaa seuraaminen aivan inhimillistä. Ymmärrän sen, eikä siitä ole useimmiten mitään haittaa. Aina kuitenkin ilahduttaa, jos joku lukija "tulee kaapista". Joskus tosin huomaa, että esitetään ettei lueta ja sittenkin luetaan. Se on kyllä vähän ärsyttävää, ja pistää miettimään mitä taustalla on. Pikkupaikkakunnalla on tietysti ihan omat "lakinsa", voin kuvitella :)

   Poista
 19. Ihania kuva ja tuo sun bleiseri sopii sulle niin hyvin 😍 Samanlaisia ajatuksia mullakin bloggaamisesta ja vielä selkeytit niitä lisää. Ihanat blogiystävät on tärkee juttu, kuten sinä 💕 Siitä tulikin mieleen ,että nähdäänkö syksyllä Hesassa? Päivä tulee olemaan la 5.11. Olen varma asiasta. Taas on siis halloween viikonloppuna. Käyn kurkkaan illan päälle, jos ehit vastaileen kyssäriin 😊

  VastaaPoista
 20. Ihania kuva ja tuo sun bleiseri sopii sulle niin hyvin 😍 Samanlaisia ajatuksia mullakin bloggaamisesta ja vielä selkeytit niitä lisää. Ihanat blogiystävät on tärkee juttu, kuten sinä 💕 Siitä tulikin mieleen ,että nähdäänkö syksyllä Hesassa? Päivä tulee olemaan la 5.11. Olen varma asiasta. Taas on siis halloween viikonloppuna. Käyn kurkkaan illan päälle, jos ehit vastaileen kyssäriin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Ehdottomasti pistetään kalenteriin tuo päivä. Sehän katkaisee pimeän syksyn oikein hauskalla tavalla. Toki siis tullaan taas kekkeröimään, ellei jokin muuttuja sitten sotke suunnitelmia. Toivotaan että järjestyy taas kiva ilta. Tässähän pitää alkaa miettiä uutta himpun verran hurjempaa tyyliä :)

   Poista
 21. Kivaa! 😊😄😍 Halloween tyyli kehiin 👯👻 Hyvää yötä 😍

  VastaaPoista
 22. Hyvä kirjoitus! Itsellänikin blogissa on monta aihetta, ihan sitä perus arkea. Monihan suosittelee laittamaan blogiin vain yhden aihealueen, mutta minulle sopii paremmin sillisalaatti, vaikka se sitten verottaisi lukijoita.
  Bloggaamisen kautta saadut ystävät on ihan parasta tässä touhussa <3

  Ihana asu sinulla muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sillisalaattiblogit ovat minusta mielenkiintoisimpia. Ehkä siksi, että en ole itsekään kovin fanaattinen minkään harrastuksen/aiheen suhteen. On kiva lukea vaihtelevia juttuja ja sillä tavalla myös tutustua kirjoittajaan paremmin. Itse asiassa blogin vahvuus henkilökohtaisena mediana pääsee parhaiten oikeuksiinsa, kun kirjoittaja ei niin hirveän tarkkaan noudata mitään raamia :)

   Poista
 23. Todella hyvä kirjoitus ja totta joka sana. Bloggaaminen on juuri tuota.

  VastaaPoista
 24. Bloggaaminen on hyvällä tavalla koukuttavaa..♥sen monista iloista ja hyödyistä olen samaa mieltä kanssasi. Kirjoituspuoli minulla vain jää vähemmälle, koska olen todella huono kynän heiluttaja.♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koukuttavaa kyllä. Juttuja tekisi, kun olisi vain aikaa :). Minulle kirjoittaminen on tärkeä osa harrastusta ja kuvaaminen on tullut siinä ohella. Kynäilyssäkin kehittyy :).

   Poista
 25. Kiitos kysymyksestä. Blogissa saan luoda jotain uutta. Työkseni kirjoitan asiaa, mutta englanniksi. Blogissa voin kirjoittaa suomeksi ja mitä vain. luppoajantyyli.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi on vapaa tila, henkilökohtainen media. Siinäpä innoitusta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!