.

.

lauantai 3. syyskuuta 2016

Loviisan Wanhat Talot


Viimeisiä viedään. Kolmen vuoden hoitovapaa päättyi, ja maanantaina kotiäidistä kuoriutuu työssä käyvä uraäiti. Muutos on jo odotettu, ja uskon kaiken lutviutuvan vielä hyväksi ja elämän osa-alueiden löytävän sopivan balanssin.

Lapset ovat jo osoittaneet kiitettävää reippautta. Kuopus on kunnostautunut päiväkodissa. Hän osasi ajoittaa ensimmäisen aamun raivarit mukavasti kotieteiseen, ja päiväkotiin mentiin sivistyneesti. Koulupojilta on lisäksi havaittu aivan uutta oma-aloitteisuutta. Myös sellaista toivottavaa.

Ehkä palaan elämänmuutostunnelmiin blogissa vielä myöhemmin. Mutta nyt juttua kesän viimeisestä road tripistä. Luvassa on taas kuvatulva.Ajelimme viime sunnuntaina ystävän kanssa Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaan. Kannatti istua autossa kaksi kertaa kaksi ja puoli tuntia. Siinä ehti vaihtaa kaikki patoutuneet kuulumiset ja puhua maailman taas piirun verran lempeämmäksi ja ymmärrettävämmäksi paikaksi. Itse kohteessa oli juuri meille sopivaa nähtävää, sillä kumpikin asumme vanhassa talossa, ja ystäväni jopa kahdessa.Loviisan Wanhat Talot -viikonloppuna yleisö pääsee tirkistel... ihastelemaan aitoja koteja Loviisan vanhoissa taloissa. Miten persoonallisia asuntoja ja sisustuksia siellä onkaan!

Kaikki asuntomessutalojen steriiliyttä ja modernia minimalismia arvostelevat voisivatkin suunnata katseensa Loviisaan. Siellä ei vähemmän ole enemmän, vaan kaikkea on runsaasti ja vielä vähän päälle.Tuollainen runsaus viehättää minua helposti muiden kodeissa, vaikka itse kaipaan kodin sisustukseen selkeyttä ja väljyyttä (siivoushelppoutta). KonMaritus ei varmaankaan ole saanut Loviisassa vielä kovin suurta jalansijaa. Tai sitten näissä vanhoissa taloissa vain oikeasti rakastetaan tavaraa. Ja kyllähän runsas tyyli taloihin sopii. Uskon, että näissä asuu ahkeraa ja kotiaan rakastavaa väkeä. Kotirakkaus välittyy välittömästi.Monissa kodeissa oli sisustettu kukilla hyvin viehättävällä tavalla. Vanhat lasipurkit saavat minut aina puolelleen. Ja pelargoniathan kuuluvat vanhojen talojen ikkunalaudoille.Vanhat kodit olivat useimmiten aika värikkäitä. Jotain hyvin vaaleaa ja valkoromanttista silti löytyi. Valkoiset pitsit ja koukerot olivat joskus minunkin kotihaaveissani. Mutta sitten tuli elämä ja kolme poikaa. Maku muuttui, kun käytäntö saneli. Loviisassa valkoista oli helppo ihastella.
Kekseliäistä sisustuksista saattoi saada ideoita. Ystäväni nappasi idean kolmen varjostimen kattovalaisimesta. Yhdellä monista pihakirppispöydistä myytiin juuri sopivat minivarjostimet. Ei tullut hukkareissu siinäkään mielessä. Itse pidättäydyin hankinnoista. Minä toistaiseksi vielä vähän KonMaritan.Itse sain vahvistusta pompom-ihastukseeni. Voisin myös repiä vanhan luontokirjan ja tapetoida sillä portaikon. Tai voisin ainakin teettää moisen pikkutarkkuutta vaativan homman jollakulla.Mukavaan tapahtumaan kuuluu tietysti mahdollisuus nauttia ihania makuelämyksiä. Kuninkaanlammen koti ja puutarhakahvila oli niin ihastuttava paikka, että siellä kengänpohjakin olisi maistunut taivaalliselta ihan pelkän miljöön vuoksi. Todettakoon nyt kuitenkin, että tarjotut paakkelssit olivat myös vertaansa vailla.
Onneksi lähdettiin Loviisaan asti taloja katselemaan. Hyvässä seurassa kauas ei edes ole kovin pitkä matka. Onko Loviisan Wanhat Talot sinulle tuttu tapahtuma?

Terveisin Katja

Instagram-sivuni löydät TÄÄLTÄ.  Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit tykätä blogin sivusta ja tilata päivitykset TÄÄLLÄ.  

48 kommenttia:

 1. Miten ihastuttavia koteja ja hurmaavia tunnelmia nämä kuvat kertovatkaan!
  Aivan pää menee pyörälle moisesta kauneudesta!

  Ja oikein paljon intoa työ-uran jatkumiselle!
  Ihana arki alkakoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Uusi arki on tervetullutta vaihtelua - kaikkine haasteineenkin.
   Pää todella meni pyörälle. Melkein liikaa nähtävää :)

   Poista
 2. Olen kuullut Loviisan Wanhoista Taloista, mutta en ole koskaan edes käynyt Loviisassa. Kaunista kuvia olet ottanut, joten nyt pääsi vähän ihastelemaan. Tsemppiä töiden aloitukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Minna! Loviisa oli minullekin aivan uusi kohde. Koko tuo kolkka Suomesta on jäänyt vähemmälle. Vanhojen talojen tapahtuma oli kyllä vertaansa vailla. Todella idyllistä ja mukavaa.

   Poista
 3. Hienoja kuvia. Mukavaa elämänmuutosta =)!

  VastaaPoista
 4. Kuinka ihastuttavasti oletkaan ikuistanut Loviisan tunnelmaa. Tekstiäkin oli ilo lukea! Muistot ja voimakuvat ovat parhaita minilomia arjen pyörteissä.

  Onnenhalaus villasukkien muuttuessa kopinakenkiin!

  Jetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jetta <3
   Voimakuvia onkin kertynyt viime vuosilta. Ja eiköhän noita minilomia vielä järjesty myöhemminkin. Sun kanssa mulla on kyllä aina lomatunnelma :D.

   Poista
 5. Onpa upeita taloja ja kuvia.
  Älä säikähdä kun arki muuttuu, aika ei riittää siis yhtään mihinkään, se vaan on tosi kuin vesi.
  Tsemppiä uuteen arkeen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Olen jo asennoitunut siihen, että "mitään ei ehdi". Mutta odotan myös sitä, että "kaikkea ei edes huomaa" ;).

   Poista
 6. Ihania koteja! Jossain noissa taloissa voisi viettää yön jos toisenkin 😊 Tuollaisessa talossa ollessaan pääsee ihan eri sväääreihin. Ihanaa sunnuntaita ja tsemppiä uuteen arkeen 😘

  VastaaPoista
 7. Ihania koteja! Jossain noissa taloissa voisi viettää yön jos toisenkin 😊 Tuollaisessa talossa ollessaan pääsee ihan eri sväääreihin. Ihanaa sunnuntaita ja tsemppiä uuteen arkeen 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Uusi arki vei niin mukanaan, että en tännekään ole ehtinyt vastaamaan. Uusissa svääreissä siis :D

   Poista
 8. Hyvin olet tavoittanut tapahtuman tunnelman! Me olemme käyneet siellä monta kertaa, mutta nyt on ollut taukoa. Taas voisi olla kiva lähteä katsomaan runsasta tarjontaa. Tuo mainitsemasi talo ja miljöö lammen rannalla on huikea pihapiiri. Toivotan sinulle loistavaa työelämän alkua. Halauksin, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Pihapiiri tuossa oli todella huikea. Katseltavaa ihan joka metrillä.
   Työelämän alku on ollut vauhdikas, kuten arvata saattoi. Rytinällä asiat palaavat mieleen. :)

   Poista
 9. Onpa ihania koteja kaikessa runsaudessaan! Ei kyllä toimisi meillä neljän lapsen ja kahden koiran kanssa, mutta muilla näitä kyllä ihailen!

  Tsemppiä erilaisen arjen alkamiseen, se sujuu takuulla hyvin vaikka iso muutos onkin teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Viikon kokemuksen jälkeen olen todellakin sitä mieltä, että uusi arki tekee hyvää meille kaikille. Kunhan tämä tästä vielä jotenkin ajan kanssa rutinoituu :)

   Poista
 10. Isot tsempit uuden arjen koittaessa 💕

  VastaaPoista
 11. Aivan ihania tunnelmakuvia. Harmittaa, että itseltä meni tapahtuma nyt ihan ohi.
  Iloa sinulle töihinpaluuseen ja ihanaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia! Olen kuullut tapahtumasta, mutta harmillisesti unohtanut koko jutun :( Olisi ollut todella kiva käydä kurkistelemassa noita kaunottaria.

  Tsemppiä töiden alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tsemppiviestit ovat kantaneet hienosti :)
   Tuo tapahtuma kannattaa kokea itse. Ensi vuonna sitten!

   Poista
 13. Hi I love you house and you blog ,, you have a new follower
  Amgelica

  VastaaPoista
 14. Samoissa kohteissa näemmä liikuimme mekin. Kahvillakin.. Loviisa on ihastuttava paikka ja päivä meni joutuisasti.

  Hyvää syksyn jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja. Tapahtumaan olisi hyvin voinut käyttää koko viikonlopun. Meiltä jäi taloja myös käymättä. Kaikkiin ei ehtinyt millään :)

   Poista
 15. Mukava tapahtuma tuo vanhojen talojen avoimet ovet. Olen käynyt siellä muutama vuosi sitten, ja kiva olisi mennä vielä uudestaan. Kaikkea ei nimittäin ehditty nähdä, kun kiertelyn lomassa herkuttelukin vei aikansa. Tunnelmallisia kuvia, joiden välityksellä melkein itsekin pääsi tutustumiskierrokselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja melkein unohtui, onnea syksyn uusiin haasteisiin! :)

   Poista
  2. Kiitos Päivi!
   Loviisan tapahtuma kiinnostaa monia joka vuosi. Kyllä sinne voisi toisenkin retken tehdä parin vuoden päästä. Erityislaatuinen tapahtuma kyllä - hienosti järjestetty :)

   Poista
 16. Niin se aika vaan menee, mutta iloista eloa koko perheelle uuteen elämänvaiheeseen ja paljon tsemppiä töihisi. Hee, hauskasti todettu, ettei konmaritus ole rantautunut vielä Loviisaan :). Minä se konmarittelen kahdessa kodissani jo kolmatta kuukautta (jee) ja ilokseni totean, että homma toimii: myös vanhan miljöön ylläpitäminen tavalla, etteivät turhat tavarat pyöri nurkissa, sopii minulle paremmin kuin runsaiden tarpeistojen keskellä eläminen. Saan järjestyksestä valtavasti energiaa ja jotenkin kauniit, vanhat pinnat itsessään riittävät vähien esineiden kanssa. Mutta samaa sanon kuin sinä: kun jollain muulla on kauniit esineet runsain mitoin esillä, mutta nätissä järjestyksessä, ihailen sitä suuresti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi. Ihanaa on, että perjantai tuntuu taas perjantailta oikein sen oikeassa merkityksessä :). Näin työviikon jälkeisenä lauantaina on tässä talossa konmaritus ollut tarpeellisempaa kuin aikoihin ;). Pitäisi saada tuo jälkikasvu samalle kannalle.
   Olet niin oikeassa siinä, että vanhat pinnat ovat usein kauniita ilman ylimääräisiä koristuksia.

   Poista
 17. Ihania kuvia ja ei ole tuttu, mutta pitäs päästä käymään joskus:) Iloisella mielellä ja innokkuudella uutta vaihetta kohti!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Siitä uusi kohde ensi vuodelle. Aivan uniikki tapahtuma. En ainakaan tiedä toista.

   Poista
 18. Voi hurja, milloinkohan minulla on edessä töihinpaluu, varmaankin ensi vuonna jos vain onnistun niitä hankkimaan! En uskalla vielä ajatellakaan edessä olevaa hakurumbaa. Kiva oli päästä kurkkimaan Loviisaan, eräs äiti kehui kovasti tapahtumaa perhekerhossa, nyt pääsin sitten kuvienkin myötä tunnelmaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauti nyt vielä kotiajasta, jos vain kotona viihdyt. Minua alkoivat jatkuvasti muistuttavat kotityöt rasittaa loppua kohti vähän liikaa. Nyt nautin, kun en voi päivisin kotitöitä tehdä. Mikä helpotus! :D
   Loviisa oli ajomatkan arvoinen, ihan mennen tullen.

   Poista
 19. Voi ihanuus mihin pääsittekään kurkistelemaan. Varmasti huikea matka, kumpa oisin saanut olla muukaanaa... :)
  Vanhat talot ovat kiehtovia!
  Lempeitä tuulia töihinpaluuseen.

  VastaaPoista
 20. Ai ihanuus mitä koteja. Niin mahtava ja omaperäinen tunnelma. Ihanaa iutta vaihetta elämään. Voi kuvitella että on yhtäaikaa haikeaa mutta myös innostavaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Aivan oikein - haikeaa, mutta todella innostavaa myös. Olin ehtinyt tätä vähän jo odottaakin.

   Poista
 21. Mukavaa paluuta arkeen ja töihin.
  Ihania kuvia. Vanhat talot ovat ihastuttavia.

  VastaaPoista
 22. Toivottavasti paluu arkeen on sujunut hyvin! Voi noita kuvia Loviisasta! <3 Kerran piti ystäväpariskunnan kanssa tuonne lähteä, mutta miehellä oli jotain työjuttuja. Harmitti, sillä olisi varmasti olut vaikka mitä nähtävää! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita. Viikko on ollut vauhdikas. Pojat ovat kyllä pärjänneet hyvin. Ja minullehan töissä olo on uuden arjen alkuhuumassa melkein lomaa :)

   Poista
 23. Aivan ihastuttavia nuo vanhata talot, voi kunpa saisi joskus omistaa tuollaisen <3
  Mukavaa paluuta arkeen ja työhön <3

  VastaaPoista
 24. Voi kuinka monia ihania ja hurmaavia yksityiskohtia kuvista voikaan bongata! <3

  VastaaPoista
 25. Kiva uusintanosto! Mietinnässä vierailu Loviisassa... Säätilariippuvainen tapahtuma. Tuuleen ja tuiskuun en lähde, mutta heleään syyskesän päivään kyllä! Toivottavasti työelämä on maistunut makealta! �� Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija. Huomasin, että jostain tulee tänne yhtäkkiä taas paljon lukijoita :). Mistä bongasit jutun uusintanoston? Työelämä on maistunut kyllä. Ajanhallintaa saa näin perheellisenä opetella jatkuvasti, kun työnimukin veisi helposti mennessään. Vielä on balanssi löytynyt. Välillä enemmän hakien :). Blogimaailmaa seurailen edelleen - vaikka kovin hiljaisena ja vähän sivusta :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!