.

.

lauantai 15. huhtikuuta 2017

Kuulumisia - kun aika(a) on


Miten aloittaa blogijuttu, kun ei ole kirjoittanut neljään kuukauteen? Jos vaikka aluksi kiittelisi kyselyistä. On ollut mukava saada viestejä, joissa blogia on kaivattu. Ja olenhan minäkin tätä kaivannut ja välillä päättänytkin, että "tänään kirjoitan jotain". Sitten olen löytänyt itseni iltamyöhällä pesemästä kurahousuja tai kyselemästä englannin kielioppia tai kuorimasta perunoita. Olen luvannut kirjailla tänne kepeällä kynällä eikä sellainen arjen kiireissä oikein onnistu.


Maanantaista perjantaihin mennään suorittamalla ja viikonloppuna vedetään henkeä. Sanovat näitä ruuhkavuosiksi. Välillä on vaikea pitää turvaväliä eikä törmäilyiltäkään voi välttyä. On käynyt se klassinen, kun lapsi on jäänyt viemättä päiväkotiin ja löytynyt takapenkiltä vielä työpaikan pihassa. Onneksi tämä kävi miehelleni eikä minulle, jonka työmatka on pitkä.

Lapset ovat alkaneet toivoa "oikeaa ruokaa" syötyään arkipäivisin yliannostuksen pastaa tai eineksiä. Tuohan olisi ollut musiikkia korvilleni kotiäitivuosina, jolloin rakkaudella ja vaivalla vääntämieni aitojen aterioiden äärellä lapset saattoivat haaveilla eineslihapullista ja Jalostajan hernekeitosta. Ihminen toivoo liian usein juuri sitä mitä sillä ei ole.


Työelämä on tempaissut minut mukaansa oikein voimalla. Olen onnekas, kun saan tehdä sellaista, mikä innostaa ja vie eteenpäin. Uudet mielenkiintoiset haasteet pyörivät päässä helposti vapaallakin. Niistä pitää aivan tietoisesti riuhtaista itseään irti. Balanssia tarvitaan, jotta ilo säilyy. Eikä balanssia tule ellei sitä itse tee.

Arki on ruuhkaista, vaan nytpä on toinen ääni kellossa. Pääsiäinen tarkoittaa tänä vuonna aikaa. Pohjalainen pääsiäinen on meille nyt menneiden vuosien muisto, ja täällä Hämeessä voi ihan rauhassa olla tekemättä mitään. Pieni haikeus on kyllä ollut ilmassa. Jonain vuonna on pakko vielä vuokrata vanhoista mummulamaisemista mökki, jotta lapset pääsevät taas kokolle ja kunnolla virpomaan.


Olihan meillä nytkin jotain suunnitelmia retkeilystä ja kyläilystä pääsiäisenä, mutta kulkutaudit varmistivat hiljaiset pyhät. Eikä se oikeastaan haittaa. Mieskin on kipeänä, joten meidän ei tarvitse edes käydä kauppaa lenkkivuoroista. Pääsen siis ulos juuri silloin kun haluan. Mitä muuta voisin kaivata. On ollut mukava tehdä kotitöitäkin oikein ajan kanssa. Innostuin jopa kuuraamaan kylpyhuoneen kaapit kuivuneesta hammastahnasta. Ei siis mitään pelkkiä pintasiivoja.


Tammikuussa ehätin täällä kertomaan sohvatilauksesta. Uusi sohva on osoittautunut aivan huippu hankinnaksi. En ymmärrä miten pärjäsimmekään kolmen hengen pikkusohvalla aiemmin. Tuo iso kulmasohva täyttyy tästä sakista joka ilta äärilleen. Tarvitsisimme vielä ainakin toisen samanlaisen, jotta välttyisimme nujakoinnilta. Kulmapaikka kelpaa liian hyvin kaikille. Kahden aikuisen on myös hankala löytää hyvää asentoa, jossa voisi rapsuttaa yhtäaikaa kolmen sohvalla lojuvan poikalapsen selkiä ja jalkapohjia.


Olemme talven mittaan leikitelleet ajatuksella laajemmasta pintaremontista. Keittiö kaipaisi kovasti uudistusta. Samoin aulan tapetit. Ja kylppäri. Ja sauna. Ja isompien lasten huoneet. Ja säilytyskalusteet. Ja OMG - vanhan talon pihapiirikin herää taas kevääseen ja kaikki puutteet paljastuvat. Olohuoneeseen olemme tyytyväisiä. Ja vessaan.

Voitte ehkä arvata, että juuri kuvailemaani elämäntilanteeseen remontti ei oikein istu. Projekti veisi aikaa, valintoja on vaikea tehdä. Olenkin opetellut tyytymään. Ja tyyntymään. On helpompi sietää repsottavia tapetteja kuin vaalia uusia kesken sisäsählypelin. On myös helpompi katsella kosteuden jo rapauttamia keittiön laatikostoja kuin vahtia niiden käyttöä ja estellä vetimien käyttämistä tikapuina. Sekin aika vielä tulee, kun remontille on tilaa. Siihen asti eletään näin. Vapaa-ajalle on nyt niin paljon muutakin käyttöä kuin kotihommat. Repsottakoon!


Oletteko muuten kiinnittäneet huomiota televisiossa pyöriviin Oikotien mainoksiin, joiden taustalla soi ihana Seija Simolan kappale "Kun aika on". Nuo mainokset kertovat erilaisista elämän muutostilanteista ja herättävät suuria tunteita. Meillä vetistellään porukalla sitä mainosta, joka kertoo pojan tarinan. Siinä on jotain.

Aika kuluu. Kannattaa tarttua siihen, minkä aika milloinkin on.

Laitan tähän lopuksi linkin tuohon mainokseen.Palaan linjoille taas, kun aika(a) on.

Ihanaa kevään jatkoa kaikille lukijoille!

Terveisin Katja

Instagram-sivuni löydät TÄÄLTÄ. 
Nainen Talossa on myös Facebookissa. Voit tykätä blogin sivusta ja tilata päivitykset TÄÄLLÄ.

40 kommenttia:

 1. Kiva, että ehdit kirjoitaa. On mukava lukea! Meillä on vuosittainen vääntö mikä on lankalauantain asema ja rooli pääsiäisessä. Pohjalaiselle se on pääsiäisen kohokohta vähän kuin lapsille jouluaatto jouluna. Lapsuusmuistoja olen koittanut kertoa omillekin lapsille. Muistoja pääsiääsvalakioosta ja trulliista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Ei meidän sakki osaa juhlia hämäläistä pääsiäistä ollenkaan. Virpomiset jää väliin, jos ei olla pohjalaisessa pääsiäisessä. Ruohot sentään laitettiin ja koristukset. Nuo koulupojat ovat jo niin monta kertaa päässeet oikean pääsiäisen viettoon, että osaavat sitä haikailla. Olen siis onnistunut siirtämään aitoja perinteitä :). Vähän huolettaa miten tuon kuopuksen kanssa käy...

   Poista
 2. Olipa mahtavaa kuulla teidän kuulumisia. SAmalla postauksesi oli flash back vielä 2-3 vuoden takaiseen elämääni...oi aikoja oi tapoja...oi voimavaroja. Ja aika kultaa muistot.

  Valoisaa, kaunista pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa. Ohikiitävää tämäkin, ihan varmasti. Olen huomannut senkin, että paljolta myös säästyy, kun ei ehdi. Mutkat suoraksi ;).

   Poista
 3. Kun aika on... käyhän taas kirjoittelemassa kuulumisia, vaikka sitten neljän kuukauden välein. Täällä ollaan kyllä 😊

  Ihanaa pääsiäisen jatkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija ❤. Kyllä tänne välillä pitää päästä. Minä olen myös se hiljainen lukija mobiilissa :).

   Poista
 4. Ihana tuo mainos, mutta ihanampaa kuulla susta ❤ Upea sohva teillä ���� Kiirus on teillä ollut...Tuntuu itsestäänkin, että millään ei ehi blogata kovin usein. Ihanaa kevättä ja toivottavasti nähdään ens viikonloppuna ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana ❤. Sohva on ihana. Pidän siinä tietysti normaalisti sellaisia peitesuojia päällä. Mutta juhlaan sen voi avata (ja valokuvaan).
   Huvittaisi todella se tapahtuma taas. Olisi myös tilausta pienelle irtiotolle, joten jää nähtäväksi. :)

   Poista
 5. Juuri tänään tulit mieleeni ja mietin, mitä sinulle mahtaa kuulua ja että varmaan kiireitä töiden ja kaiken yhteensovittamisen kanssa. Kiva siis, kun tänne tupsahti yhtäkkiä uusi päivitys ja pitkän ehditkin kirjoittaa :). Onneksi osaat olla armollinen itsellesi ja tilanteellenne - juuri niin pitää tehdä tuossa vaiheessa. Ja se remppa... on tosiaan niin paljon parempi laittaa paikkoja vasta siinä vaiheessa kuntoon, kun tietää, etteivät ne heti tuhoudu pikku kätösten ja vilperttien toimesta. Iloa arkeen ja lenkkipolulle sekä sinne sohvan pohjalle ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi ❤. Kirjailu on ollut holdissa. Mutta blogiystävien kuulumisia olen kurkkinut puolisalaa mobiililla. Blogin kirjoittaminen on kyllä rentouttavaa. Siinä saa "muuta ajateltavaa". Pitäisi ryhdistäytyä tämän kanssa - olla itsekkäämpi.
   En tiedä olenko niin armollinen itselleni. Blogiin ajatukset päätyvät siinä vaiheessa, kun "räpiköintivaihe" on ohi, ja mieli seestynyt (=alistunut) ;). Olen kyllä aina ollut sitä mieltä, että ihminen ei voi saada kaikkea. Pitää tehdä valintoja. Tässä kohti valitsen mieluusti kaikkea muuta kuin huushollausta. :)

   Poista
 6. Mukava kuulla kuulumisianne. Ja, tämä bloggaaminen kun on ihana harrastus, postataan kun aika on.
  Arkenne kuulosti hyvin tutulta, kuin omasta elämästämme. Ruuhkavuosia elämme. Mutta, ainakin itse nautin jokaisesta hetkestä ja välillä jo havahdun siihen, kun olen yksin kotona pojat kaverilla tai treeneissä. Mietin, mitä minun nyt kuuluu tehdä?
  Mukavaa pääsiäistä ja nauttikaa tekemättömyydestä ihanalla uudella sohvalla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa. Tämä harrastus tosiaan sopii sovittaa omaan elämäntilanteeseen. Onhan puolivuosittain postaaminenkin säännöllistä :)
   Nuo isot pojat ovat meilläkin välillä hyvinkin itsenäisesti omilla menoillaan. Toisaalta se tuo uutta painetta. Yht`äkkiä pitääkin oikein järjestää yhteistä, jotta sitä on. Tunnistan myös tuon ajatuksen "mitä nyt kuuluu tehdä". Yllättävä oma aika voi sekin tuoda paineita. Miten tilanne pitäisi "hyödyntää". Olen joskus onnistunut "suorittamaan" myös omaa aikaa :D

   Poista
 7. Jotenkin lohdullista, että muillakin samaa tilannetta - että "kaikkeen" ei ehdi, vaikka haluaisi. Niin ihana, kun saa pari vapaapäivää normien lisäksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä 4 päivää putkeen ilman ohjelmaa ovat aivan ruhtinaallinen aika. Mitä ihmettä vielä keksinkään. Huomenna ehkä siivoan vaatekaapit, ja lapset saavat taas oikeaa ruokaa. Kohta jo pyytävät eineksiä :)

   Poista
 8. Olipa mukava lukea kuulumisia!
  Kyllä sinua on täällä kaivattu, mutta ymmärrän täysin ruuhkavuosien kiireen ja kuinka tunnit eivät aina vuorokaudessa riitä kaikkeen mitä haluaisi.
  'Ota löysin rantein, älä jännitä' näihin vanhoihin laulun sanoihin edesmennyt mummini aina päätyi nauraen arjen kiireen keskellä.

  Herttaista pääsiäistä teidän poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Minä olen oppinut löysäranteisuutta paljon viime vuosina. Mutta täytyy myöntää, että vieläkin olisi varaa löysäillä lisää. Samalla täytyy varoa ettei aivan lähde lapasesta :D

   Poista
 9. Aurinkoista kevätaikaa! 💚 Tuija

  VastaaPoista
 10. Miten mielettömän ihanaa "kuulla" sinusta pitkästä aikaa. Välillä tuo arki on kyllä ihan mahdoton, tunnit loppuvat kesken ja jos joskus tunnit ei lopu niin äidin voimat ainakin loppuu. Itselläkin blogitahti on reippaasti hidastunut niistä aloitusvuosista kun tuli kirjoitettua lähes joka ikinen päivä.
  Nauttikaahan pääsiäisestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Olet aivan oikeassa, että jos tunnit riittäisivätkin, voimat eivät aina. Joskus tulee asettauduttua lattialle kekoon jo aika aikaisessa kohti arki-iltaa. Siihen saa kyllä aina seuraa...ei tarvitse yksin maata :D

   Poista
 11. Kyllä se vapaa-ajan määrä on etenkin lapsiperheessä onnettoman pieni. Siinä joutuu monta kertaa miettimään, että mihin aikansa laittaa. Meillä on vapaus arjessa kasvanut hurjasti, kun lapset pärjäävät jo jonkin verran keskenään ja kukaan ei romahda, jos ruoka ei ole minuutilleen. Mutta vapaa-aikaa ei on edelleen kortilla.

  Mukavaa pääsiäistä! Meillä rentoillaan koko pääsiäinen. Ei tehdä juuri mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä pääsiäinen on todella mennyt levon kannalta toteen. Nyt olen itse kipeänä ja sohva on juuttunut takamukseen kiinni. Kai tämä silti levosta käy, vaikka sairastaakin.
   Meillä taitaa nykyään olla äiti se, joka ekana romahtaa ruoan puutteesta. Pojille kelpaa sentään näkkäri tai paahtoleipä ensihätiin... ja sen myötä ei sitten ruoka enää niin maistukaan :D

   Poista
 12. Ihana kuulla sinusta, kiva kun ehdit päivittämään kuulumisiasi. Vaikka ymmärrän kyllä paremmin kuin hyvin, että tällä hetkellä aika moni muu asia on etusijalla, niin sen pitääkin olla! Meillä alkaa nuo ruuhkavuodet jo helpottamaan, kun nuorinkin on jo 10, äiti pääsee salille melkein niin monta kertaa viikossa kuin vain ymmärtää haluta (ja lähteä) ja kukaan ei oikein edes noteeraa tunnin-puolentoista poissaoloa, mutta näin kai sen kuuluu mennäkin...

  Ihana tuo mainos, en ole nähnytkään telkusta, joten oli kiva kun laitoit tähän!

  Ihana tuo teidän sohva ja takuulla mukava!

  Oikein mukavaa pääsiäistä sinne teidän poppoolle, nauttikaa henähdystauosta, toivotaan, että koko pääsiäinen ei mene sairastaessa ja että sinä pysyt terveenä! Ja kuulemisiin, taas kun aika on❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ❤. Tokihan tuo tauti sitten tavoitti myös minut. Olen ollutkin niin sitkeä pitkään näiden kulkutautien kanssa.
   Isompien lasten kohdalla tuo "äidin vapaus" on vähän kaksipiippuinen juttu. Olen jo huomannut, että monesti aikataulullisesti ei mene lasten kanssa yksiin se, milloin yhteistä aikaa haluaisi viettää. Usein silloin kun olen kovasti itse läsnä, lapsia ei voisi äidin seura vähempää kiinnostaa, vaan joku muu menee edelle. Kaikki tärkeät asiat pitää taas usein saada kertoa juuri silloin, kun minulla on tulipalokiire... Kummallista ;)

   Poista
 13. Hyvää pääsiäisen aikaa sinne! Kiva lukea kuulumisia, ja näinhän se on, että jos ei aika riitä niin silloin pitää alkaa vähentämään jostain. Tuo teidän sohva on varmasti huippu paikka koko perheelle ja nättikin se on kuin mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sohvaostos onnistui. Sen hankinta oli melkoinen show, kun oltiin koko sakilla kaupoilla. Mutta nappiin meni väri ja kaikki.

   Poista
 14. Kiva kuulla kuulumisiasi. Hengähdystauko tekee joskus hyvää ja näinhän se on ruuhkavuodet ja aika on kortilla.
  Kaunis uusi sohva ja ihanaa kun sinne mahtuu kaikki <3
  Oikein kivaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 15. Mukava lukea kuulumisia. Ole itsellesi armollinen. Kaikella on aikansa. Elämää kannattaa elää tässä ja nyt. Tärkeintä on juuri tuo sohvalla nujakointi, rapsutukset ja arki kaikkineen. Sitä kestää kuitenkin vain hetken.
  Ihanaia kevätpäiviä sinulle ja perheelle 🌿

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Tämä blogi on yksi tapa muistuttaa itselleen ajan kulusta. Olen välillä selaillut juttuja niiltä ajoilta, jolloin minulla oli mahdollisuus viettää paljon aikaa lasten kanssa. En haikaile pitkiä kotipäiviä takaisin, sillä nyt saan virtaa jostain muusta. Mutta nuo muistot auttavat kyllä pitämään kotona katseen tässä hetkessä.🌿

   Poista
 16. Olipa kiva kuulla kuulumiset - ehdinkin jo kaipailla <3
  Ja hyvin myös ymmärrän, miksi nämä postaukset voivat nyt olla työn takana. Olen monesti ihmetellytkin, miten ihmeessä työssä käyvät, lapsiperheelliset äidit ehtivät postata montakin kertaa viikossa - kun en itsekään siihen kykene vaikka lapsia ei enää kotona olekaan.
  Kun aika on -kappaletta pääsiäisenä täällä kotona käymässä ollut poikani lauloi tuon tuosta - oli jäänyt korvamadoksi soimaan;) Ihana kappale ja hienot mainokset. Elämä on nyt <3
  Ihanaa ja rentoa pääsiäisen jatkoa sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady <3
   Bloggaus on todella aikaa vievä harrastus. Olen ajatellut, että tällainen pitkän matkan bloggaaja voi hyvin pitää sivunsa auki ja kirjoitella kun siltä tuntuu. Kaikkien ystävien juttuja tulee kuitenkin luettua aina silloin tällöin mobiililla.
   Tuo kappale toisaan jää korvamadoksi. Meillä koulupojat ensin bongasivat mainoksen... Pitivät sitä liian liikuttavana. Tuntuu hyvältä, että liikuttuvat tuollaisesta <3 :) Äidin pojat <3

   Poista
 17. Täällä kanssa soi ihan jatkuvasti päässä tuo kun aika on! Välillä voisi mennä jo pois, sitten aina avaan telkkarin ja alkaa taas. :)

  Kiva oli lukea teidän kuulumisia, uskon, että kiirettä piisaa. Täälläkin puristetaan postauksia välillä keskellä yötä ja se jos mikä ei ole järkevää. Ja tuo sohva! <3 Meillekin uusi sohva ja matto sitten kun muksut vähän kasvavat, nykyisessä sohvassa on niin paljon nukuttu ja pulauteltu. Ihanaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 18. Olipa kiva kuulla teidän kuulumisia! Minusta on aina ihanaa, kun joku pitkään hiljaiseloa pitänyt blogi päivittyy vaikka vain kerran tai pari kertaa vuodessa, kuin että blogi lopettaisi kokonaan. <3 Itse en uskalla edes ajatella, millaista meidän elämä on sitten, kun minäkin palaan työelämään. Kai siihen sitten tottuu. Ihanaa kevättä teille! <3

  VastaaPoista
 19. Olipa mukava lukea teidän kuulumisia. Tsemppiä arkeen!

  VastaaPoista
 20. Kiva on lukea kuulumisia jälleen. Elämän hektisyys on käsin kosketeltavaa ja toisaalta nsutinnollistakin. Joskus kuitenkin toivon että aika pysähtyisi ja saisi nauttia hetkestä! Mukavaa Vapun odotusta!

  VastaaPoista
 21. Olipas mukavaa pitkästä aikaa lukea teidän kuulumisia! Sinulla on oikea asenne näihin ruuhkavuosiin. Priorisointia, priorisointia, muuten sitä palaa loppuun...
  Paljon tsemppiä täältä - I feel you, sister!

  VastaaPoista
 22. Onko blogi lopettanut?

  VastaaPoista
 23. Käväisin lennättämässä luoksesi myötäisen kesäistä merituulta meiltä länsirannikolta. Toivottavasti kesäänne kuuluu hyvää. Lempeitä heinäkuun hetkiä♥

  VastaaPoista
 24. Kiitos kommenteista <3. Kesään kuuluu hyvää. On ollut ihania lomareissuja ja kotonakin viihdytty. Kevään reissu lämpimään teki sen, että kotimaan heikohko kesäkeli ei ole meitä liikaa haitannut.
  Blogia en haluaisi aivan haudata, mutta on selvä, että tämä taitaa olla välivuosi. Mitään säännöllistä en tänne voi luvata. Vapaa-ajalta kaipaa työn vastapainoksi jotain palauttavampaa kuin tietokonehommia. Siksi blogi on jäänyt. Instagramia päivitän aika ahkerasti sekä gallerian että stories -puolella. Tervetuloa sinne :).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!